PAZITE DA SE NE OSRAMOTITE: INSTAGRAM UVEO OPCIJE KOJE SU IZNENADILE MNOGE

Instagram, jedna od najpopularnijih aplikacija diljem svijeta, svakodnevno uvodi nove promjene, kako bi zadržala interesovanje korisnika, a ovog puta uveli su jednu opciju koja je iznenadila mnoge.

Naime, ranije ove sedmice, Instagram je objavio kako će napraviti nove promjene, koje će korisnicima omogućiti da, po uzoru na Snapchat, šalju privatne, “nestajuće” fotografije, ali uz to dolazi i promjena koja bi mogla osramotiti mnoge, piše Elle magazin.

Naime, kako se ove privatne poruke, koje će nestajati nakon nekog vremena, ne bi proširile dalje nego li to korisnik želi, Instagram je uveo opciju koja će pošiljaocu poruke otkriti kada neko napravi screenshot privatnih fotografija. To će omogućiti korisnicima da budu sigurni u svoju privatnost, istaknuli su iz Instagrama.

Ovakav potez naišao je na osudu brojnih korisnika, a mnogi od njih izrazili su sumnju da to baš neće zaštiti njihovu privatnost, no potrudite se da, kada primite privatnu poruku koja nestaje, ne pravite screenshot koji će vas odati.