Patite li vi od SELFITISA: Ovaj luđak dnevno napravi 200 selfija, a ako nema 600 lajkova….

Zbog društvenih mreža je uradio niz plastičnih operacija. Osjednutost selfijima je poremećaj koji čak i ima ime – selfitis. Poriv za slikanjem i objavljivanjem fotografija samog sebe više od šest puta na dan je hronični selfitis, prema naučnicima sa Univerziteta Notingem Trent i indijske škole „Thiagarajar School of Management“.

On pažljivo bira vrijeme kada će objaviti fotografiju na društvenim mrežama da bi dobio što više lajkova, ako dobije manje od 600 on će je obrisati.

Džunaid Ahmed je bivši model, poznat je po TV angažmanima u Engleskoj, a naziva se i influenserom na društvenim mrežama. Na Instagramu ga prati 50 000 ljudi, a ovaj 22 – godišnjak kaže da je zavistan od selfija. Svakoga dana Džunaid napravi 200 selfija.

„Kad objavim fotku u prva dva minuta, vjerovatno ću dobiti 100 lajkova i obožavam to. Telefon mi poludi, to je nevjerovatno – objasnio je Džunaid za BBC.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je opsjednutost selfijima poremećaj koji čak i ima ime – selfitis. Poriv za slikanjem i objavljivanjem fotografija samog sebe više od šest puta na dan je hronični selfitis, prema naučnicima sa Univerziteta Notingem Trent i indijske škole „Thiagarajar School of Management“.

Mladi uticajni korisnik društvenih mreža priznaje da njegova opsesija nervira njegove bližnje.

„Kažu mi zar ne mogu ni da jedem, a da se ne fotografišem. A ja im kažem „Ne, nisam se spremao tri sata uzalud!“ Ne vidim zašto ne bih fotografisao? – kaže on.

Mladić tvrdi da ga negativni komentari pod objavama ne nerviraju više kao nekad, ali priznaje da je dosta „radio“ na licu zbog pritiska da izgleda na određen način.

„Prije nekoliko godina uopšte nisam ovako izgledao. Bio sam prirodan. Ali zbog opsjednutosti društvenim mrežama, želim da se nadogradim. Imam navlake na zubima, filere u bradi, obrazima i vilici, povećao sam usne, stavio sam botoks ispod očiju i na glavu, tetovirao sam obrve i zamrznuo sam masne ćelije – nabrojao je svoje „radove“ Džunaid.

Uprkos tome, tvrdi da ljudi ne smiju da dopuste da im Instagram i druge mreže utiču na život i mijenjaju ga.

„Ono što vidite na društvenim mrežama nije istina – zaključio je.