PASULJ SA SUHIM ŠLJIVAMA, ŠARGAREPOM I MEDOM

Potrebno je: 1 šolja pasulja – 1 šolja suhih šljiva – 200 grama šargarepe – puter – 4 kašike meda – ½ šolje oraha.

Priprema: pasulj potopite na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim ga procijedite. Dodajte mu novu vodu i kuhajte dok zrna ne omekšaju. Procijedite. Suhe šljive isperite pa ih potopite u malo vode na pola sata. Šargarepu isjeckajte i propržite na malo putera, dodajući joj postepeno vodu u kojoj su se kuhale suhe šljive. Gotovu šargarepu ispasirajte pa je dodajte kuhanom pasulju. Ubacite isjeckane šljive i med, a zatim kuhajte to još 15 minuta. Kad jelo bude gotovo, pospite ga prženim mljevenim orasima i poslužite.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!