Pas trudnoj vlasnici nanjušio infekciju bubrega i spasio joj život!

Pas je promijenio ponašanje i bio uporan u tome sve dok njegova vlasnica nije ponovno otišla kod doktora. Rekli su joj da je došla u zadnji tren – imala je opasnu infekciju bubrega 

Ovo je još jedan dokaz kako psi zaista mogu nanjušiti što nije u redu u tijelu njihovih vlasnika. Bilo je slučajeva kada su znali da im vlasnici imaju rak čak i prije službene doktorske  dijagnoze. U takvim situacijama psi promijene ponašanje i tako pokušavaju upozoriti vlasnika da nešto nije kako treba. Ista stvar dogodila se i trudnoj Alhanni Butler iz Velike Britanije krajem 2015.godine.

Njezin pas Keola, inače vrste američka akita, odjednom se počeo ponašati čudno. Takvo čudno ponašanje pojavilo se nakon što je Alhanni počela osjećati bol u donjem dijelu leđa. Mislila je da je to zbog djeteta koje se u njoj razvija. Bol je bila vrlo jaka pa je posjetila doktora, ali on je to protumačio kao nuspojavu njene trudnoće.

– Kada su me doktori poslali kući i rekli da to nije ništa ozbiljno i da ne brinem, Keola je samo sjedio i zurio u mene s toliko pažnje da me to doista uplašilo. Objavila sam na Facebooku fotografiju kako to čini i našalila se nešto vezano za film Hatchi, no moji prijatelji su mi počeli govoriti kako to moram shvatiti ozbiljno – prisjetila se ova žena. Kako je vrijeme prolazilo, pas se sve više i više ponašao tako – zurio je u nju, gurao je, cvilio.

Ostajao je jako uznemiren kada bi Alhanna otišla na posao. Napokon, ona i njen suprug Ricky shvatili su da im pas pokušava “reći” nešto ozbiljno. Alhanna je ponovno otišla u bolnicu gdje su je hitno prebacili na odjel intenzivne njege. Dijagnoza je bila šokantna – ženu je vrlo malo vremena dijelilo od smrti, imala je opasnu, vrlo rijetku infekciju oba bubrega. Zato su je leđa toliko i boljela. Liječnici su je doslovce spasili u zadnji tren. – Budući da se to toliko dugo nije liječilo, bio je to jedan od najgorih slučajeva koje su doktori ikada vidjeli.

Rekli su mi da tada nisam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin – ispričala je kasnije. Keola sada smatraju anđelom čuvarom zdravog dječaka kojeg je Alhanna rodila. Nazvali su ga Lincoln, a pas brižno pazi na njega. Postali su najbolji prijatelji. Kada je mališan bolestan, Keola se ne odvaja od njega, otkriva portal shareably.net.