Pan de sal hljebići: Hrskavi spolja, mekani unutra…

(Mali hljeb, za doručak, večeru uz ručak ide uz sve ) mogu samo da kažem hrskavi spolja, mekani iznutra… smazali smo ih za čas. Evo recepta…Potrebno je:
350-400 g brašna
200 ml mlake vode
20 g kvasca
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
prezle za valjanje
U toploj vodi rastvorite šećer, kvasac i kašičicu brašna pa ostaviti da naraste. Kada je kvasac narastao dodajte ostale sastojke i zamijesite mekano tijesto pa ostaviti da miruje 1h.
Nadošlo tijesto prebaciti na radnu površinu posutu prezlama, oblikovati jednu dugačku jufku i uvaljati je u prezle i oštrim nožem sjeći na 6-8 delova. Pleh namastiti i posipati prezlama pa redati jufkice tako da presječena strana bude okrenuta na gore. Ostaviti ih da nadođu još oko 20 minuta. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 C oko 20 min.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara