Ovo zaista pomaže: efekat glatkih i nježnih stopala! Probajte i uvjerite se sami

Konstantno treba brinuti o svojim petama. Ako nemate problema sa zdravljem i avitaminozom, a pete ne izgledaju baš najbolje, od koristi će biti domaća sredstva sopstvene pripreme. Kao prvo, ovakva njega nije skupa, a kao drugo veoma je efikasna – stopala postaju glatka i nježna, nestaju zadebljanja.

Radite ovu proceduru 1-2 puta sedmično, i rezultat, u vidu nježnih i njegovanih stopala će vas obradovati:

    Uzmite manji lavor (veličine da se smjeste noge u njega). Naspite 1,5 litar vruće (ne pretople) vode.
    Dodajte u vodu 4 supene kašike 3%-og hidrogena. Spustiti noge u lavor i ostavite tako na desetak-petnaest minuta.
    Već poslije nekoliko minuta stvara se osećaj da ste parili noge najmanje pola sata. Ako su stopala zapuštena, ostavite noge malo duže u lavoru. Sami ćete osetiti efekat kada protrljate jedno stopalo o drugo – ona „škripe“ od čistoće.
    Uzmite i istrljajte pete kamenom, ili turpijom za pete.
    Nakon toga, izvadite noge iz lavora i utrljajte u stopala smjesu glicerina i sirćeta: 3 supene kašike glicerina na 1 kafenu kašiku sirćeta. Možete odmah pripremiti takav rastvor i držati ga u nekoj flašici.

Najbolje je ovu proceduru raditi naveče, pred spavanje. Nakon što utrljate smejsu sirćeta i glicerina u stopala, obujte pamučne čarape (za bolji efekat), i idite na spavanje, prenosi portal Cure.ba.

Radite ovu proceduru 1-2 puta sedmično, i rezultat, u vidu nježnih i njegovanih stopala će vas obradovati.

Ako su vaša stopala u lošem stanju (gruba koža, popucale pete), smjesu glicerina i sirćeta možete utrljavati u stopala svakodnevno, a kupke sa hidrogenom raditi 2-3 puta sedmično. Efekat je fantastičan! Probajte, i uvjerite se sami.