Ovo su znaci da ste u toksičnoj vezi

Svaki početak nove veze donosi uzbuđenje i osjećaj da smo na “sedmom nebu”. Upravo zbog toga, mnogi zatvaraju oči na prve znakove da nešto nije u redi. Otkrijte na vrijeme da ste u nezdravoj vezi.

1. Odmah i sve

Osobe koje već pri prvih nekoliko kontakata sa vama postaju suviše lični i dijele sa vama sve, mogu kasnije razviti brojne psihološke poremećaje, poput opsesije, upozoravaju psiholozi. Osjećaj bliskosti razvija se vremenom, a samim tim, pričanje o nekim previše ličnim stavkama dolazi mnogo kasnije, a ne odmah, na početku veze.

2. Preuzimanje kontrole

Ako vaš partner planira svaki aspekt vašeg života, uspostavite granicu. Nema potrebe da znate šta ko radi u svakom trenutku u toku dana. Iako je osjećaj zaljubljenosti najjači na početku veze i želite da provodite što više vremena sa partnerom, provođenje previše vremena s novim partnerom može da dovede do prebrzog zasićenja. Dajte prostora jedno drugome.

3. Šta dugi misle

Ukoliko vašeg novog partnera vaši prijatelji i porodica nisu prihvatili, zapitajte se zašto je to tako. Vaši najbliži vam žele najbolje i imajte na umu da vjerovatno ostoji dobar razlog zašto osjećaju averziju prema vašem novom momku/djevojci.