OVO SU TRIKOVI UZ KOJE ĆETE VRLO BRZO SMRŠAVITI

Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lagano, malim promjenama svakodnevnih navika prije spavanja itekako možemo utjecati na plan mršavljenja.

Otkrivamo vam pet trikova prije spavanja koji će vam olakšati put ka idealnoj težini.

1.Večera bez soli

Želite li se probuditi bez napuhanog trbuha i otečenih nogu, pazite što jedete. Slana hrana prije spavanja je neprijatelj vaše linije. So tokom noći ostaje u tijelu i zadržava vodu zbog čega dolazi do nadutosti. Večera mora biti lagana. Preporuka je kuhano povrće i čisto meso ili riba pripremljeno bez prženja na ulju.

2. Piće

Gazirana pića kao i ona prepuna šećera mogu ugroziti vaš san, ali i liniju. Šećer se teško i sporo razgrađuje i zato ga treba izbjegavati prije spavanja. S druge strane, voda “ispire” organizam i sprečava zadržavanje vode u tijelu. Nakon večere pijte običnu vodu sobne temperature. No ne pretjerujte s količinom.

3. Mračna soba

Hormon melatonin dokazano pomaže tijelu da potroši kalorije. S obzirom na to kako tijelo najviše melatonina proizvodi u potpunom mraku, osigurajte si ugodnu atmosferu za spavanje i dobro zamračite prostoriju.

4. Temperatura

Istraživanje je dokazalo kako spavanje u hladnijoj sobi tijelo troši više kalorija. Prije spavanja, “izluftajte” prostoriju i osvježite je koliko god možete. Osim potrošnje kalorija, vaš će san biti puno čvršći i kvalitetniji, što je jednako važno za održavanje linije.

5. Aktivnost

Mislite li da fizička aktivnost prije spavanja nije dobra za vaše tijelo, varate se. Istraživanje je dokazalo kako bilo koji oblik tjelovježbe, ali i duža šetnja nakon večere pomaže organizmu da sagori više kalorija, ali i osigurava kvalitetniji san.