Ovo su tri najljubomornija horoskopska znaka, bolje ih izbjegavajte

Blaži oblik ljubomore je primjeran i dokaz je postojanja emocija. Ipak, oni teži oblici spadaju pod kategoriju patologije.

Ova tri horoskopska znaka su znatno sklonija ljubomori od drugih.

Škorpion

Ovo je primjer ekstremnih ljubomornih scena. I ne samo da je riječ o ljubomori koja stvara nepodnošljivo peckanje u želucu, već je uključena igra strasti i uzbuđenja. Ljubomora Škorpiji ponekad, priznale one to ili ne, dođe kao afrodizijak. U stanju su napraviti scenu kakvu ni Tarantino ne bi smislio u svom scenariju.

Bik

U ovom slučaju se radi o jednom koktelu posesivnosti s primjesama ljubomore. Nije li to isto, zapitat ćete se. Ne baš. Bik voli prisvajati stvari, ali i ljude i ne obazire se na konkurenciju. Ono što je njegovo mora biti samo njegovo ili će njegovo zanimanje za određenu osobu vrlo splasnuti. Nema dijeljenja, nema flertova. Fair play, prenose Nezavisne novine.

Lav

Suviše ponosan s vrlo naglašenim egom, Lav vodi računa da ne bude prevaren, ponekad i malo opsesivnije. Ukoliko bi osjetio da se nešto događa iza njegovih leđa, ne bi prvo sebi mogao oprostiti. To sve dovodi u pitanje njegovu čast i renome. Ponekad umije reagirati vrlo burno i netaktično.