Ovo su sedam najčešćih razloga zašto ste još uvijek sami

Da li vam se čini kako su svi na ovoj planeti u nekoj sretnoj vezi osim vas, naravno? Prije nego što krenete da paničite, morate znati da je sa vama sve u redu.

Predstavljamo vam sedam razloga zbog kojih ste možda i dalje sami:

Pretrpani ste obavezama

Dobro znate da život može biti pretrpan raznoraznim obavezama, pogotovo ukoliko ste ambiciozni. Veze zahtjevaju isto velika ulaganja vremena, energije i emocija. Šta će vam partner ukoliko nećete imati vremena za njega? To će izazivati samo napetost. Zato, smanjite ambicije ukoliko želite da pronađete ljubav, ili naučite da rasporedite vaše vrijeme na pravi način.

Previše cijenite svoju nezavisnost

Mentalno jaki ljudi obožavaju da provode vrijeme sami sa sobom. A u jakim vezama postoji razumjevanje ukoliko neko od partnera želi biti sam. Naravno da možete biti u vezi i istovremeno biti nezavisni, ali svaka veza zahtjeva neki nivo kompromisa. Ukoliko niste spremni za takvu prižrtvenost, onda je jasno zašto ste još uvijek sami.

Pokušajte da shvatite sebe

Ukoliko prolazite kroz neke velike životne promjene kao što su novi posao ili novi grad, to može biti razlog zašto ste još uvijek sami. Još uvek se možda niste u takvu promjenu, možda još uvijek niste spremni za još nešto novo. Potrudite se da razumijete sebe. Ljubav će doći onda kada budete spremni na nju.

Ne možete da prestanete da mislite na…

Ukoliko i dalje mislite na sve te divne stvari koje su vam se desile sa bivšim partnerom, to ćete biti udaljeniji od toga da nastavite sa životom. Ukoliko nosite osjećanja iz predhodne veze to će vas udaljiti od neke nove. Raščistite sa sobom stara osjećanja prije nego što poželite da vam se dese nova.

Ne znate šta želite

Ono što vam je bilo privlačno u tinejdžerkim danima više nije. Postal ste zreliji, i sada prosto ne znate šta želite od partnera. Neke stvari koje ste željeli više ne želite, a neke nove stvari koje želite vas prosto zbunjuju. U svakom slučaju, napravite listu željenjih osobina, to će vam pomoći da saznate šta zapravo želite.

Ne osjećate se prijatno u svojoj koži

Manjak samopouzdanja može da se odrazi na to kako predstavljate sebe. Budite ponosni na svoje tijelo uvijek, jer na kraju, svi starimo i naše tijelo se menja, a ono što nosimo u mislima ostaje sa nama zauvijek.

Ukoliko ste toliko očajni u vezi svog izgleda onda promijenite to, idite na vježbe, jogu, ples. Ali naučite da volite svoje tijelo jer ste lijepi baš takvi kakvi jeste. Samopouzdanje je veći magnet za ljude bez obzira kako izgledate.

Jedno radite drugo mislite

Ukoliko pričate o tome kako bi voljeli da upoznate nekog novog a ne radite ništa povodom toga, recimo ne idete u grad nego čekate da princ zakuca na vrata, onda je besmisleno da se pitate zašto ste još uvijek same. Uradite nešto povodom toga, izađite iz kuće i preuzmite akciju.

(fokus.ba)