Ovo su savjeti i magične riječi da nam svaki dan bude bolji od jučerašnjeg!

Kako bi svaki dan bio bolji od prethodnog i kako bi uspjeli da se izborimo sa stresom kojem smo izloženi svakog dana, dovoljno je da sebi bar jednom dnevno ponovite neku od ovih rečenica:

1.Sve se dešava sa razlogom

Imate osjećaj da vam je svaki dan isti i samim tim gubite entuzijazam, pa sve radite potpuno bez volje. Samim tim, ne osjećate se sretno, a uskoro svaki dan počinje da predstavlja samo još jedan od razloga da budete bijesni, pa i tužni ili “samo” hronično nervozni.

Kako promijeniti to? Kako prekinuti začarani krug?

Dovoljno je da sami jednom dnevno kažete da se sve dešava sa razlogom i to što ste (i) danas izloženi nekim stvarima koje vas baš i ne usrećuju, to ne znači da se ljepše i bolje stvari neće uskoro desiti. Izdržite, pronađite snagu u sebi i mislite o boljem sutra. Jer sve se dešava sa razlogom i ko zna zašto je to dobro.

2. Novi dan, novi izazovi. Spreman/spremna sam za sve!

Često se dešava da dan krene po planu, ali da ubrzo počnu da se dešavaju stvari potpuno van rasporeda. Šta vi tu možete? Postoje stvari koje možete kontrolisati, ali i one koje nisu u vašoj moći. Jednostavno, svakog dana ste u interakciji sa drugim ljudima i to je često razlog za sve te “vanredne” situacije.

Najbolje da se svakog dana pomirite sa tim da ne može sve biti onako kako bi želite, koliko god se vi trudili.

Ujutru sebi recite da ste spremni za sve što vam taj dan može prirediti i tako započnite sve svoje obaveze i još jedan dan. A energiju koji biste inače potrošili na to da sve konce držite u svojim rukama, sada ste “uštedili” i možete je potrošiti na bilo šta drugo.

3. Zahvalna/zahvalan sam na…

Nemojte uzimati zdravo za gotovo stvari koji čine vašu svakodnevicu. Potrudite se da bar jednom dnevno budete zahvalni na nečemu. Na taj način ćete se osjećati mnogo bolje i imaćete želju da uradite što više dobrih i lepih stvari na kojima ćete sutra moći da budete zahvalni.

Nije bitno da li ćete biti zahvalni na dobrom prijatelju koji je uvijek tu za vas ili na lijepom vremenu zahvaljujući kom možete da budete na pikniku sa svojom djecom… Samo budite zahvalni i cijenite ono što imate, jer upravo to čini vaš život.

4. Danas želim da uradim…

Svi imamo obaveze koje nas salijeću svakog dana i moramo da ih obavljamo, ali ukoliko uzmete u obzir i to da ste vi ipak tvorac svakog svog novog dana, i te obaveze mogu lakše pasti. Potrebno je samo da kažete sebi umjesto “Moram da obavim…” – “Želim da obavim…“.

To što imamo mogućnost da sami kreiramo svoj dan je privilegija koja se često zaboravlja. Tako da – sjetite se bar jednom dnevno da sebi pokažete da možete sami da ispunjavate svoje želje, pa makar to bile i poslovne obaveze. Dovoljno je samo da sebi kažete – “Ja to želim”.

5. Znam koliko vrijedim

Svaki dan je dan za sebe i svakog dana možete početi od ispočetka. Na primjer, ukoliko svakog dana sebi kažete da znate koliko vrijedite i da na to neće uticati ništa što se desilo juče. Podsjećajte se da su greške tu da bismo iz njih naučili nešto novo i da ih ne treba doživljavati previše tragično.

Opraštajte sebi i trudite se da budete još bolji nego juče. Na taj način osjećat ćete se bolje, a samopouzdanje će vam biti na višem nivou (aura.ba)