Ovo su najveći muški kompleksi i laži u koje ubjeđuju i sebe i druge

Ako ste mislile da se samo mi žene opterećujemo stvarima poput starosti i fizičkog izgleda, varate se. Muškarci su podjednako nesigurni oko istih stvari, a često ih se toliko stide da o njima i lažu.

 

Višak ili manjak kilograma
Iako žene rijetko govore da imaju više kilograma nego što zaista imaju, muškarci često povećaju tu brojku, posebno ako su poprilično mršavi. Istraživanje je pokazalo da 60 posto muškaraca smanji, a 40 posto poveća brojku kada je riječ o kilogramima.

Odlazak u salone za uljepšavanje i upotreba kozmetike
Ne volimo samo mi dobru hidratantnu kremu ili tretman čišćenja lica. Muškarci podjednako kao i žene uživaju u tetošenju u salonima ljepote, ali jedina je razlika u tome što se oni vrlo često stide da to priznaju.

Visina
Muškarci nižeg rasta često se osjećaju vrlo nesigurno u prisutnosti djevojaka u visokim potpeticama pa zbog toga ponekad izbjegavaju mjesta gdje je to uobičajen dress code.

Godine
Možda će u pubertetskim danima slagati da su koju godinu stariji, ipak, muškarci se isto ponekad osjećaju nesigurno zbog godina pa ih često smanje i za cijelu deceniju.

Stanje na bankovnom računu
San većine muškaraca je da bude dovoljno dobro situiran kako bi mogao da uzdržava porodicu, posjeduje željeni auto i jednostavno se osjeća imućno. Uz to ide i činjenica da velik broj žena finansijska stavka privlači gotovo jednako kao fizički izgled pa nije čudno ako se muškarac osjeća nesigurno bez dostatnih finansijskih sredstava.

Seksualno iskustvo i sposobnost
Ovo je, pogađate, tema o kojoj muškarci najviše lažu. Svako želi da ostavi dobar utisak, što na društvo, što na ljepši pol, pa se brojke u svakom smislu preuveličavaju.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!