Ovo su najveći krivci zbog kojih moderne veze ne traju!

Čini se da danas ljudi sve teže održavaju zdrave i normalne veze… Ako mislite da je razlog tome prevara ili novac, varate se…
Iako brojna istraživanja tvrde kako su upravo novac i prevara glavni razlozi pucanja brojnih veza, čini se kako statistički podaci ne mogu da pokažu cijelu priču.

Vrijeme je da je napokon saznate istinu, a dobra vest je to što na ove probleme i te kako možete da utičete.

1. Loša komunikacija

Kada ne slušate jedno drugo, već se samo međusobno optužujete, tada probleme nikada ne rješavate do kraja. Mislite da partner može da vam čita misli i da u svađi neko mora da izađe kao pobjednik. Prestanite sa ovim lošim navikama i pronađite kompomis, jer ćete samo tako uspjeti da sačuvate vezu.

2. Loša zabava

Ako mislite da se pod “zajedničko vrijeme” računa kada oboje ležite u krevetu i svako se zabavlja na svom laptopu, tabletu ili pametnom telefonu, to se zaista ne računa. Sjetite se zabavnih stvari koje ste ranije zajedno radili i ponovo ih proživite.

3. Manjak vremena

Parovi moraju da pronađu vremena za sebe, iako je to ponekad teško od brojnih obaveza koje imamo tokom dana. Večerajte zajedno, ako već ne stižete da ručate zbog posla, vježbajte zajedno, prošetajte, izađite s prijateljima… Ukoliko želite da opstanete zajedno, morate da imate neke vaše male rituale koje obavljate zajedno.

4. Nerealna očekivanja

Često se ženama zamjera da imaju visoke standarde kada su muškarci u pitanju. Jedno je sigurno, svi moramo da shvatimo da niko nije savršen. Partner može zbog vas da se promijeni, ali ne u potpunosti i to od njega ne možete da tražite. Moramo da naučimo da partnera prihvatimo sa svim vrlinama i manama, a treba da budemo svesni toga da i sami imamo mane koje će druga strana isto tako tolerisati.