OVO SU NAJSKUPLJI RAZVODI NA SVIJETU!

U svijetu poznatih fraza „dok nas smrt ne rastavi“ nema svoje posebno značenje. Navikli smo da njihovi brakovi kratko traju, ali se veoma „isplate“ kad dođe vrijeme razvoda. Samo je pitanje kojoj strani se isplati?! Uzimajući u obzir koliko su velike cifre, koje dobija oštećena strana, ne iznenađuje nas zašto u svijetu slavnih postoje predbračni ugovori.

Mel Gibson i Robyn Gibson
-Najskuplji razvod u Holivudu koštao je oko 512 miliona dolara, koje je Robin dobila jer nikada nije potpisala predbračni ugovor. Nakon 26 godina braka par se razveo 2006. godine zbog Gibsonove sklonosti alkoholu, ali tek tri godine nakon toga podnesen je službeni zahtjev za razvodom. U ovom slučaju Robin je izašla s osmijehom na licu. Sreća za nju, za njega ne toliko.

Tiger Woods i Elin Nordegren

-Slika savršenog braka raspala se u parčiće kada je otkrivena prevara slavnog golfera. Seks skandal koji je uslijedio odveo ih je pravo u sudnicu, gde se vodila strašna bitka oko odštete. Iako je Elin potpisala predbračni ugovor, skandal oko njenog muža joj je išao na ruku. Iz braka je izašla bogatija za 110 miliona dolara i kuću na Floridi. Tiger je inače za vrijeme braka bio poznat po aferama, pa su američki mediji podrugljivo primijetili da je 110 miliona dolara koje je dobila Elin, otprilike milion dolara po djevojci s kojom ju je Tiger prevario.

Tom Cruise i Nicol Kidman
-Poznati par se razveo tri dana prije svoje desete godišnjice i tih 72 časa je spasilo Toma od izdržavanja Nikol tokom čitavog njenog života. Iako nikad javno nije pričano o podjeli imovine, Nikol je kasnije te godine izjavila da je zadovoljna dobijenim: čitavih 90 miliona dolara. Nicol je priznala da je Tomova odluka da se razvedu pogodila kao “munja iz vedra neba”. “To je bio šok za mene, trebalo mi je baš mnogo vremena da se oporavim. Totalno sam bila ‘navučena’ na Toma. Zbog njega bih otišla na kraj svijeta, bila sam jednostavno ludo zaljubljena i naivna.˝ Ipak nije otišla na kraj svijeta, već u sudnicu, ali iznos koji je dobila, ne sumnjamo da nije bila zadovoljna.

Harrison Ford i Melissa Mathison

-Nije ni čudno što Ford nije žurio sa prosidbom svoje treće supruge Caliste Flockhart, ako se uzme u obzir koliko ga je drugi brak, sa Melisom Metison, koštao. Melisa nije dobila samo dio Harisonove zarade, već i buduće zarade filmova koje je on snimio dok su bili u braku. Kada sve oduzme i sabere, Melisa je dobila oko 85 miliona dolara. Iznos od 85 milijuna dolara i ne čini se velikim ako se usporedi s podatkom da Harrison Ford od 1995. godine snima za honorar od 20 miliona dolara po filmu.

Kevin Costner i Cindy Silva
-Visoko na listi najskupljih razvoda je razvod Kevina i njegove ljubavi iz djetinjstva, Cindy Silve. Njihov brak je trajao 16 godina, od početka Kevinove karijere što je poslužilo kao dobra osnova za veliku cifru odštete. Iako nikada nije potvrđeno koliko je novca iznosio ovaj razvod, priča se da je Kevina sve ovo koštalo 80 miliona dolara.

Paul McCartney i Heathaer Mills
-“Kao da sam vadila krv iz kamena”, tako je Hethaer opisala svoj razvod sa čuvenim Bitlsom. I pored skandaloznih izjava, Millsova je dobila 49 miliona dolara odštete i to 22 miliona za sebe, četiri miliona za kupovinu kuće u Londonu, a ostatak novca otišao je za izdržavanje njihove kćerke. Ovo nije velika suma, uzme li se u obzir da je Polovo bogatstvo procjenjeno na 1, 1 milijardu eura.

Steven Spielberg i Amy Irving
-Iako su bili u braku samo četiri godine, poznati režiser je papreno platio svoj razvod- 100 miliona dolara. Iako je postojao predbračni ugovor, sudija je smatrao da on nije pravno obavezujući, jer je napisan na salveti i potpisan bez svjedoka. Steven Spielberg i Amy Irving upoznali su se 1977. kad je Amy bila na audiciji Spielbergova filma ˝Bliski susret treće vrste˝. Vjenčali su se 1985, a brak je trajao 4 godine.

(aura.ba)