Ovo su najduži estradni brakovi

Izdvojili smo nekoliko parova koji su, uprkos prirodi svog posla, koja traži „cijelog čovjeka“, uspjeli da sačuvaju bračno gnijezdo i više decenija.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Najveća folk zvijezda Fahreta Živojinović, poznata kao Lepa Brena, u braku je sa bivšim teniserom Bobom Živojinovićem već dvadeset i kusur godina.
Njihova ljubav je odoljela pričama o navodnom razvodu koje su se svojevremeno provlačile u medijima. Svoju ljubav krunisali su dvojicom sinova, Stefanom i Viktorom.

Dragan Nikolić i Milena Dravić
Doajeni glumišta, Dragan Nikolić i Milena Dravić, u brak su stupili 1972. godine.
Sklad njihovog bračnog doma nije uspjela da sruši ni priroda posla kojim su se bavili – česta putovanja, iscrpljujuća snimanja i kasnovečernje predstave. Dragan i Milena su bili pravi dokaz da brak može da uspije i ako ste veoma zauzeti. Kod njih je vrijedila ona, dok nas smrt ne rastavi. Dragan je preminuo u martu 2016. godine.

Sanja Ilić i Zlata Petković
Kompozitor Aleksandar-Sanja Ilić oženjen je heroinom srbijanskog filma Zlatom Petković, s kojom ima sinove Andreja i Gvozdena.
Andrej je krenuo očevim stopama. Uspješno se bavi muzikom, a iza sebe ima dva albuma. Sa ocem je snimio i zajedničku pjesmu – „Ljubi me na Ibici“.

Dušan Savić i Marina Rajević Savić
Fudbalska legenda Dušan Savić već 25 godine je u skladnom braku s Marinom Rajević Savić.
Imaju dva sina, Uroša i Vujadina. Vujadin uspješno igra fudbal za francuski klub Bordo, pa važi za tatinog nasljednika.

Šaban Šaulić i Gordana Šaulić
Pevač Šaban Šaulić i Gordana Šaulić u braku su 35 godina. Imaju troje odrasle dece – Sanelu, Ildu i Mihajla.
Njihov slučaj je interesantan po tome što su se razveli da bi se posle izvjesnog vremena pomirili i ponovo vjenčali. Ilda je po uzoru na oca, zaplovila muzičkim vodama i već je vlasnica brojnih hitova.

 

(aura.ba)