Ovo su najbolje tehnike za lakši život!

Kada smo se rodili, niko nam nije obećao da će nam život biti lak. Ali to nerijetko zaboravimo i onda budemo razočarani sopstvenim očekivanjima da će nam sve i uvijek ići “kao po loju”. Međutim, kakve god okolnosti bile moramo da zadržimo pozitivnu energiju, a ukoliko vam to ne polazi od ruke, poslužite se tehnikama koje će vam sigurno život učiniti lakšim, a možda i ljepšim.

1. Fokusirajte se na sadašnji trenutak

Živjeti u sadašnjosti je najjači izvor vaše snage i energije! Ako razmišljate o budućnosti ili se stalno prisjećate prošlosti, rasipate energiju koja vam je na raspolaganju u ovom momentu. Kada vam misli “odlete” iz trenutka zvanog SADA I OVDJE, praktikujte tehniku opraštanja sebi i drugima, i pustite prošlost ili budućnost da budu tamo gdje im je mjesto. Smanjite svoje veze sa ovim nižim vibracionim energijama. Na taj način otvorićete svoje biće za osjećaj magije i ljepote života u sadašnjosti.

2. Fokusirajte se na disanje

Kako biste odmah obukli “energetsku košulju”, jednostavno zatvorite oči i fokusirajte se na udisaje i izdisaje. Ova vježba vas povezuje sa centrom vaše duše i tijela, opušta nervni sistem i podiže svijest o tome da se nalazite u sadašnjem trenutku. Kada vam je fokus usmjeren na disanje, postajete svjesni svog uma, što vam pomaže da na jednostavan način prelazite sa jedne misli na drugu. Vježbajte redovno dok vaš um ne usvoji ovo kao najjednostavnij u moguću radnju.

3. Fokusirajte se na prirodu

Kada ste loše volje, kada osjećete da vam je vibracija niska, povežite se sa energijom prirode koja će vas brzo vratiti u stanje ravnoteže. Priroda je kao lift koji vas odmah prebacuje na nivo dobrog raspoloženja. Najbolje bi bilo da vam provođenje vremena u prirodi postane svakodnevni “ritual”. U zavisnosti od toga gdje se nalazite, možete:

otići u park i prošetati

uživati u bašti punoj cvijeća

meditirati na otvorenom

otići na plažu

posmatrati zvijezde na nebu…

Ovo je samo par ideja, a vi slobodno iskoristite kreativnost u “druženju” sa prirodom, uživajući u njenoj ljepoti i podižući svoje vibracijsko stanje.

4. Fokusirajte se na inspirativne akcije

Da li ste i vi svakodnevno u “multitasking” akcijama? Pokušavate da štiklirate sve obaveze sa spiska? Ponekad vam se čini da su liste sve duže, a vrijeme sve kraće. Kako ovo riješiti?

Fokusom na nadahnutu akciju! Napravite prioritete i preduzmite ono što vam se u tom trenutku čini najvažnijim ili najzanimljivijim.

5. Fokusirajte se na sebe

Sami ste odgovorni za svoju energiju! Vaše vibracijsko stanje privlači iskustva koja su na istoj vibraciji kao i vi. Odvojite vrijeme da razmislite o svojim osjećanjima. Postoji zabluda da ako osjećaj nije pozitivan, najlakše ga je gurnuti “pod tepih”. Ipak, da bi se postiglo duhovno uzdizanje, jedna od ključnih stvari je prihvatanje svih naših osjećanja. Kada ste u stanju da shvatite zašto se neka loša emocija budi u vama, tada ćete moći i da je “otpustite” i vratite se u prirodno pozitivno stanje radosti i ljubavi.