Ovo su feng shui savjeti za Novu godinu

Mjesec decembar polako istječe i svi se pripremamo za doček Nove godine, pomno planiramo kako ispratiti staru i što bolje se pripremiti za Novu.

Kako bi osigurali prosperitet i blagostanje u Novoj godini i poboljšali kvalitetu našeg življenja, Monika Tomić-Ferić donosi nekoliko korisnih i jednostavnih feng shui savjeta koje je lako primijeniti u svakodnevici. Na početku, ako možete platite što više računa i otplatite sve dugove ukoliko ste u mogućnosti.

Isto tako povoljno je Novu godinu dočekati punog novčanika, pri tome se ne poklanja velika pažnja iznosu koji je u novčaniku,nego da je pun novčanica i kovanica u bilo kojim apoenima. Dom u kojem živimo poželjno je pažljivo i detaljno očistiti kako bi se uklonila stara i ustajala energija. Posebna pažnja se poklanja ulazu i ulaznim vratima jer je ulazni prostor prvo s čim se dodirne pozitivna energija koja nam dolazi iz okoliša. Na poslu pospremite svoj radni stol, sve ladice, police i ormare te nered oko svoje sjedalice.

Ukoliko nemate vremena za ovako detaljno čišćenje, onda barem posvetite dodatnu pažnju kuhinji budući da je ona simbol dobrog zdravlja i prosperiteta obitelji. Sve oštećeno posuđe i pribor bacite u smeće jer oštećeni tanjuri i šalice crpe našu vitalnu energiju.

U svoj dom, pa i radni prostor ako možete stavite lijepe zdjele sa velikim zdravim narančama, te razno drugo voće, orahe, bademe i suhe marelice, grožđice i šljive. Na prvi dan Nove godine poželjno je jesti ribu za dugovječnost i inteligenciju, kupus za blagostanje, a naranče ili mandarine za dobro zdravlje. Prvi dan Nove godine nosite crvenu boju jer ona simbolizira element vatru te nam daje dodatnu snagu i energiju. Članovima obitelji i dragim ljudima koji su obogatili naš život svojim postojanjem poklonite naranču jer je to simbol dobre sreće i dugovječnosti.

Novu godinu dočekajte s pozitivnim i lijepim mislima, na staru godinu nemojte pričati ništa negativno i ništa iz prošlosti, nego samo razmišljate o budućnosti. Budite sretni, veseli i optimistični, jer samo zdrave misli pokreću našu snagu i daju nam zdrav duh.

Otvorite svoje prozore da uđe svježi zrak i da Vas u Novoj vide dobre prilike.

Otvorite svoje srce onima koji to zaslužuju i pružite ljubav onima koji to od Vas očekuju, jer dajući njima i sami puno dobivamo. Želim Vam sretnu, uspješnu i zanimljivu Novu godinu s puno pozitivnih i radosnih misli. (radiodalmacija.hr)