Ovo su četiri najopasnije hemikalije koje štete vašem mozgu

Među četiri najopasnije tvari koje trebamo izbjegavati su fluor u vodi, teški metali u hrani, umjetni zaslađivači i Mononatrijev glutamat.

Voda, hrana, odjeća… Danas je čini se sve zagađeno. Ne širimo paniku, samo vas upozoravamo. No, postoje načini kako izbjeći ove opasne stvari i živjeti dugo, sretno i zdravo.
Među četiri najopasnije tvari koje trebamo izbjegavati su fluor u vodi, teški metali u hrani, umjetni zaslađivači i Mononatrijev glutamat.

Mononatrijev glutamat, odnosno MSG – koji ima oznaku E621 je oblik koncentrirane soli koja se dodaje hrani kako bi se poboljšao okus.

Dr. Blaylock, istaknuti neurokirurg proučavajući učinak MSG-a otkrio je tiho oštećenje mozga, a tijekom vremena je vidio uništavanje velikih dijelova mozga koji su vodila do uzroka Alzheimerovu bolest, Parkinsonovu bolest i druge bolesti mozga.

Preporuka: Ne jedite prerađenu hranu i izbjegavajte sastojke kao što su mononatrijev glutamat ili ekstrakt kvasca.

Umjetni zaslađivači se nalaze u gaziranim pićima, jogurtu, gumama za žvakanje, umaku za kuhanje, stolnim sladilima, vodama sa okusom, žitaricama i proizvodima bez šećera.

Aspartam nastaje tako da se genetski modificirana bakterija E.Coli nacijepljuje na kanalizacijsku vodu (punu fekalija), a sekret bakterije je bijela supstanca – aspartam.

Aspartam je kombinacija kemikalija, odnosno aspartamske kiseline (amino kiseline s podražajnim učinkom na moždane stanice), metanola i fenilalanina, a znanstvenici ga stavili na sam kraj toksičnosti. Kad se aspartam razgrađuje, on stvara kemijski spoj koji uzrokuje tumor.

Devedeset različitih simptoma su dokumentirani kao rezultat konzumacije aspartama, uključujući napade anksioznosti, suludi govor, depresije i migrene.

Dakle, čitajte sastojke na ambalažama proizvoda i izbjegavajte aspartam u širokom luku.

Fluor Action Network (FAN) je izvijestio o istraživanju koje je pokazalo da je fluor povezan s nižim kvocijentom inteligencije, čak i s granicama do koje se dodaje fluor u američke zalihe vode. Tvrde kako postoje 34 studije koje povezuju fluor u vodi s nižim razinama inteligencije kod ljudi, a druge studije povezuju fluor čak i s poteškoćama u učenju i pamćenju, fetalnim oštećenjem mozga i izmijenjenim neurobihevioralnim funkcijama.

Kako bi izbjegli ovaj opasan sastojak u vašoj vodi koja bi trebala biti bez boje, mirisa i okusa, preporučujemo uklanjanje fluora iz vašeg vodovoda što je jednostavno kao npr. instaliranje filtra za kvalitetnu vodu.

Teški metali su posebno zlokobni toksini koji se ne mogu lako ukloniti, ali su uobičajena pojava u tijelima i mozgu milijuna ljudi zahvaljujući cjepivima, stomatološkim zahvatima, poljoprivrednim kemikalijama, industrijskom onečišćenju, ribi, piletini…

Novorođene bebe su možda najugroženije. One tek razvijati svoju krvno-moždanu barijeru i općenito su podvrgnute intenzivnom kalendaru cijepljenja kojim se ubrizgava živa izravno u njihovo tijelo.

Robert Nash Dr., sugerira da toksični učinci žive mogu izazvati širok spektar bolesti mozga, uključujući Alzheimerovu bolest, autizam, amiotrofne lateralne skleroze, multiple skleroze, Parkinsonovu bolest i neurološke bolesti.

Preporuka je da izbjegavajte cijepljenje protiv gripe, plombe od žive i ostale kemikalije, i poduzmite mjere opreza kod konzumiranja plodova mora.

(dnevno.hr)