Ovo su 3 beauty usluge koje bi OBAVEZNO trebalo da otkažete tokom korona virusa

Nokti su vam u haosu, taman ste se riješili na promjenu frizure.. Sve razumijemo, ali isto tako u ovoj situaciji razumijemo i da su neke stvari preče, dok druge sasvim izvjesno mogu da sačekaju.

Uzevši u obzir nimalo bezazleno cjelokupne situaciju vezanu za korona virus, te pandemiju u mnogobrojnim zemljama, savjetujemo vam da određene kozmetičke usluge odložite dok se situacija ne stabilizuje.

Sada je važno da u svakom trenutku budete strpljivi i da se njegujete se kod kuće.

Otkrivamo vam koji beauty tretmani se nalaze među prvima kada je riječ o otkazivanju, tačnije koje bi trebalo da izbjegnete:

Tretmani za kosu

Čak i ako ste se dogovorili sa frizerom prije šest mjeseci za promjene, možete sačekati makar još jedan mjesec. Nije pametno baviti se tretmanima za kosu, jer će pored vas vjerovatno sjediti drugi klijent: ne možete znati da li je nedavno bio u inostranstvu, kao ni sa kim je kontaktirao.

I naravno, čak ni svom najvoljenijem frizeru ne možete da se prepustite u ovoj situaciji, jer ne znamo da li smo prenosici i imamo u sebi virus, sve dok ne počnemo da oboljevamo.

U svakom slučaju, posjetu salonu je bolje odložiti. Pored toga, sada postoje razna sredstva za njegu kose kod kuće. Maske sa raznim efektima mogu se naručiti, i to bez napuštanja kuće. Sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatom.

Tretmani lica

Korona virus je respiratorni virus koji se prenosi kapljično. Zbog toga bi trebalo da imamo manje kontakta sa drugim ljudima.

Zamislite sada koliko je kozmetičar blizak vama prilikom tretmana lica. Mnogi i dalje „ignorišu“ ovaj virus jer, kako kažu, imaju dobar imunitet ili su u inkubacijskom periodu.

Savremeni kozmetički proizvodi pomoći će vam da obavite potreban postupak kod kuće. Na primjer, četkica će se koristiti za dubinsko čišćenje lica, piling mrtvih ćelija i negu kože maskama.

Obavezno pročitajte uputstva za upotrebu da biste dobili obećani efekat.

Manikir

Covid-19 virus može ući u tijelo kroz usta, nos ili oči ako ih dodirnete prljavim (a time moguće i kontaminiranim) rukama. Toplo se preporučuje da se pridržavate osnovnih higijenskih pravila i da koristite sredstva za čišćenje.

Veoma je teško kontrolisati situaciju tokom manikira, jer su vaše ruke oko sat vremena na stolu nail artista. Možete lako propustiti trenutak kada dodirnete lice.

A, tu je i naravno i momenat u kome neko dodiruje vas, a vi ne možete znati da li je ta osoba prenosilac, pa čan ni ta osoba, ukoliko se u tom trenutku osjeća dobro.

Savjetujemo vam da to olakšate i odbacite manikir kao priliku da nokte malo odmorite od gela.

Ovo zaista treba periodično raditi kako bi nokatna ploča imala vremena da se oporavi. Možete je ojačati posebnim ljekovitim sredstvom, a takođe, ne zaboravite i na ulje za zanoktice.

Izvor: Cosmopolitan.rs