OVO JE PET NAJMOĆNIJIH ZNAKOVA ZODIJAKA: JESTE LI VI MEĐU NJIMA?

Iako se horoskopski znakovi po mnogo čemu razlikuju jedni od drugih, postoje i brojne stvari koje određene znakove čine sličnim.

Jedan od pojmova koji se dovodi u vezu sa pet horoskopskih znakova je ‘moć’.

U nastavku vam donosimo listu tih znakova.

Lav je zaista kralj

Kraljevi džungle, Lavovi su zasluženo i kraljevi svih horoskopskih znakova. Oni su su rođeni lideri s jakim osjećajem odgovornosti i dužnosti. Lavovi često čine prvi korak jer ih njihov instinkt usmjerava prema liderstvu. Njihov uticaj na druge je velik. Mogu biti vrlo kreativni i dalekovidi, a i ambiciozni su.

Lavove pokreće goruća strast i vizija u ostvarenju njihovih ciljeva. Ponekad će previše dominirati, ali njihov instinkt je vođenje i ne možete očekivati da ćete ga pripitomiti.

Pored toga, vrlo su odani. Bez obzira imate li ih kao prijatelja, brata ili sestru, Lavovi će zbog vas otići na Mjesec ako je to potrebno. Ponekad djeluju neoprezno, ali su vrlo zaštitnički nastrojeni prema najbližima.

Ovan – pršti samouvjerenošću

Dijeleći neke osobine s Lavom, Ovan je takođe odličan vođa, zbog urođenog samopouzdanja i privlačnosti koja proizlazi iz njihovog instinktivnog poriva da vode i odlučuju. Ovnovi se izvrsno snalaze kao autoriteti i lako mogu upravljati masama i uticati na njih svojim samopouzdanjem i odlukama.

Ovnovi su vrlo jasni u svojim razmišljanjima, što je ogroman bonus u kritičnim situacijama. Zbog toga su Ovnovi obično oni koji donose konačnu odluku.

Važna je i činjenica da su vrlo kreativni i spremni na prihvatanje rizika. Zato im se može vjerovati u vrijeme velikih i brzih promjena.

Iako je njihovo samopouzdanje dobra osobina, mogu imati poteškoća u postizanju ravnoteže i pretjerati u tom stavu. Ponekad su nestrpljivi i agresivni, a njihove odluke impulsivne.

Škorpija – odlučan i motivisan znak

Imaju ogromnu volju i odlučnost kad žele nešto da postignu, vrlo su predani i spremni na borbu do kraja. Za razliku od Lavova, Škorpije su duboko posvećeni ljudi, a njihova ljubav i briga snažni su, zbog čega ih nije mudro uzrujavati.

Vrlo su misteriozni i više vjeruju u djela nego u riječi. Privrženost Škorpije nekom cilju nema premca i nije im važno slaže li se neko s njima ili ne, i pomaže li im ili ne. Ne obaziru se na prepreke bez obzira na to koliko ih to može koštati.

Škorpije su izvrsni organizatori te uvijek iskreni i odani, ali nedostatak riječi i izraza često može biti prepreka drugima da razumiju Škorpiju, prenosi Direktno.rs.

Jarac – efikasni multitasker

Ako je Jarac preuzeo neki zadatak, dovršiće ga najbolje što može. Izvrsni su u obavljanju više zadataka odjednom i mogu efikasno raditi pod stresom. Drugim riječima, Jarčevi su u određenoj mjeri radoholičari i često im je teško odvojiti se od posla u druga područja života.

Jedna od njihovih najistaknutijih osobina uključuje marljivost. Ako im je zadatak dodjeljen, njihov je prioritet dovršavanje. Posao im je na prvom mjestu, sve ostalo iza toga. Jarčevi su takođe vrlo strpljivi. Ne žure sa stvarima jer čvrsto vjeruju da se najbolji rezultat postiže bistrinom uma i marljivim radom.

Lako stiču prijateljstva. Brižni su, puno razumjevanja i pouzdani. Dakle, ako imate problema i treba vam prijateljska podrška, Jarac će biti idealan prijatelj u nevolji.

Bik – prirodno dominantan

Praktični i dominirajući Bikovi vrlo su dobro upućeni u to kako postići svoje ciljeve i pristupaju im praktično. Osim toga, Bik voli vaspitno djelovati na druge, pazeći na njih. Iako drugi ovu osobinu mogu doživljavati kao dominirajuću, u njihovoj prirodi je da paze na ljude oko sebe.

Bik je poznat po tome što je rame za plakanje, pa ako ikad budete u nevolji, rado će vas saslušati i praktično pomoći. Njihova fizička snaga takođe uključuje strpljenje, stabilnost i podršku.