Ovo je pet alkoholnih pića koja čine najveću štetu vašem tijelu

Na početku je važno naglasiti kako previše alkohola u bilo kojem obliku šteti vašem zdravlju jer sam alkohol ne sadrži gotovo nikakve zdravstvene koristi.

Prekomjerno konzumiranje s vremenom moglo bi dovesti do oštećenja jetre, a daljnje nuspojave uključuju rizik od raka, osteoporozu, neplodnost, debljanje, depresiju, dugotrajan nerazgovjetan govor, pankreatitis i bolesti srca .

Bez obzira pijete li pivo s nižim udjelom alkohola ili žestoka alkoholna pića ili pak najdraža francuska vina, pretjerivanje s vremenom može nanijeti štetu vašem tijelu, ali to ne znači da su sva alkoholna pića jednaka, prenosi EatThis.

Najgora su mješovita pića, odnosno kokteli. Stručnjaci ističu da su među tri najgora – Piña Colada, Margarita i Long Island.

“Piña Colada ima više od 650 kalorija, što je više od 576 Big Macova”, dodaju.

Piña Colada sadrži neku kombinaciju ruma, kokosovog mlijeka, kokosovog vrhnja, soka od ananasa i limunovog soka. Drugim riječima, puni su šećera. Margarita broji nevjerovatnih 274 kalorija i 36,1 grama šećera. Long Island u međuvremenu sadrži votku, džin, rum, tekilu, slatko-kiselu mješavinu, sok od limuna, jednostavan sirup i colu. Drugim riječima, jedan takav koktel može imati čak 780 kallorija. No postoje i drugi kokteli koji itekako utječu na zdravlje.

1. Mudslide
Kao i mnoge smrznute margarite i Piña Colade, Mudslide ili “Klizište”, je pun dodanog šećera. Ovaj koktel sadrži votku, Baileys, Kahlua, vrhnje, sladoled i sadrži nevjerojatnih 740 kalorija, 26 grama masti i 86 grama šećera.

2. Frozen daiquiri
Frozen daiquiri ili smrznuti daiquiri sadrži oko 40 grama šećera, istu količinu koju ćete pronaći u četiri glazirane krofne.

3. Whiskey sour
Kiseli viski je još jedan popularan koktel koji je obično pun dodatnim šećerom.

4. Pivo od đumbira
Iako je đumbir zdrav i koristan, pivo od istog puno je šećera.

5. Eggnog
Ovo je piće praznični klasik u SAD-u, ali daleko je od zdravog. Mlijeko, vrhnje i jaja čine piće bogatim, ali i s dovoljno kalorija da nadmaši jedan obrok.