OVO JE ODLIČAN TRIK KAKO DA VAM NE MAGLE PROZORI

Tokom zime, kada uključujemo grijanje u stanovima, često se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para.

Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla pretvori se kapi, a da biste se riješili ove situacije potreban vam je jedan vrlo jednostavan trik.

Ako se vlaga na vašim prozorima pojavljuje često, to može da dovede stvaranja vlage i u prostorijama i buđi oko prozora, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja.

Jedna korisnica Facebooka koja se potpisuje kao gospođa Hinh postavila je pitanje na ovoj društvenoj mreži kako da se oslobodite vlage sa prozora.

  • Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to dugoročno loše za naše zdravlje, jer se stvara buđ od vlage – napisala je ova žena o svom problemu.

Ubrzo je dobila konkretan odgovor jedne korisnice ove društvene mreže:

  • U staru čarapu ili platnenu kesicu sipajte malo pijeska koji se koristi za mačji wc i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže – odgovorila je žena koja se predstavila kao Linda.

Pijesak upija vlagu, pa se ona neće pojavljivati na prozorima, što omogućava da se spriječi i pojava buđi.