Ovo je najhladniji znak u horoskopu

Vodolija

Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proizilazi intuicija praćena logikom. Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide, bez predrasuda, obje strane, što ih čini osobama koje odlično rješavaju probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje, Vodolije imaju duboku potrebu da budu neko vrijeme sami i daleko od svega kako bi obnovili energiju. Ključna riječ za ovaj znak je “mašta”. Osobe rođene u znaku vodolije mogu da vide svijet pun mogućnosti iako se čini da ih nema.

Vodolija je vazdušni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna stimulacija, njoj je dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat.

Uran, vladajuća planeta Vodolije ima plahu, naglu i ponekad agresivnu prirodu, ali on takođe Vodolijama daje vizionarske kvalitete, one su u stanju da proniknu u budućnost i znaju tačno šta će raditi za pet ili deset godina. Uran im je podario moć brze i lake transformacije, pa su poznatije kao mislioci, progresivci i humanisti. Dobro se osjećaju u grupi i zajdnici, pa teže da stalno budu okruženi drugim ljudima.

Vodolija je simbol čuvara vode, vode koja liječi ljude, biljke i životinje i osigurava da se život nastavlja. Zato Vodolije teže da osjete udio u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.

Problematični dijelovi tijela za Vodoliju su zglobovi i cirkulacija. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno obavljaju preglede ovih organa.

Najveći problem za Vodoliju predstavlja osjećaj da je ograničena ili sputana. Zbog želje za slobodom i jednakosti za sve, uvijek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosjećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv prerane bliskosti. Naučiti da vjeruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dvije vještine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena.

Vodolija – ljubav i sex

Intelektualna stimulacija je daleko najveći afrodizijak za Vodolije. Ništa ga više ne može privući od interesantnog razgovora sa nekom osobom. Kada je u pitanju ljubav, osobe koje ne shvataju olako njihovu iskrenost im najviše odgovaraju. Otvorenost, komunikativnost, maštovitost i spremnost da rizikuju su kvaliteti koji se dobro uklapaju u perspektivu života ovog znaka. Poštenje i iskrenost su od suštinskog značaja za nekoga ko želi dugoročnu vezu sa ovom dinamičnom osobom.

Vodolija – prijatelji i porodica

Iako su pripadnici ovog znaka komunikativni, za zbližavanje sa ljudima im treba vremena. S obzirom da su vrlo osjetljivi i oprezni za njih bliskost podrazumeva ranjivost, a to se ne shvata olako. Neposrednost vodolija u kombinaciji sa njihovim čvrstim stavovima na neki način ih čini izazovom za upoznavanje. Vodolija će učiniti sve za voljene osobe do tačke samožrtvovanja ako je potrebno. U prijateljima najčešće traže osobine kreativnosti, intelekta i poštenja. Kada je riječ o porodici očekivanja nisu ništa manja. Iako imaju osjećanje dužnosti prema rođacima, oni neće stvarati bliske veze ukoliko ista očekivanja kao i kod prijateljstva ne budu ispunjena.

Vodolija – karijera i novac

Vodolije unose entuzijazam u posao, imaju izuzetnu sposobnost iskorištavanja svoje mašte u poslovne svrhe. Karijera koja omogućava razvoj koncepta i demonstracije može dobro da odgovara ovom znaku. “Ja znam” je ključni izraz za Vodoliju. Visoki intelekt u kombinaciji sa spremnošću Vodolije da dijele svoje talente, inspiriše mnoge koji rade u njihovom okruženju. Vizionarski tip, Vodolija voli da se uključi u poslove koji imaju za cilj da čovječanstvo učine boljim.

Kada je u pitanju novac, ovaj znak zaista ima talenat da održi balans između trošenja i uštede novca. Kada izađu u kupovinu, ekstravagantne, sjajne stvari sa šljokicama će im prvo zapasti za oko iako su im kuće obično uređene sa puno stila i ukusa. Nije neuobičajeno vidjeti Vodoliju obučenu u smjela odijela jarkih boja. Većina osoba rođenih u znaku vodolije su dobro prilagođene svom osjećaju za stil i ne plaše se da ga pokažu.

Poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota im veoma odgovaraju. Najbolje okruženje je ono koje im daje slobodu da rješavaju problem bez striktnih smjernica.