Ovo je najbolji i najbezboljniji način da partneru objavite kraj veze

Nedavno sprovedeno istraživanje otkriva koji je najbolji način da partneru saopštite da više ne želite da budete s njim. I ne, raskid putem poruke bilo koje vrste nije opcija.Činjenica je da ne postoji način da bezbolno raskinete vezu. Da to uradite preko telefona je nepristojno i potpuno neprihvatljivo, a da odete na večeru i slomite nekome srce za vrijeme deserta je nepotrebno surovo.

Iako ne možete to da uradite tako da niko ne bude povrijeđen, možete bar da pokušate da sve izvedete što bezbolnije. Nedavno sprovedeno istraživanje kaže da je najbolji način da ostavite nekoga da mu to saopštite otvoreno i direktno.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Brigam Jang pokazalo je da generalno lakše podnosimo činjenicu da nas neko ostavlja ako nam ta osoba to saopšti u lice i bez okolišanja.

U studiji je učestvovalo 145 ispitanika, od kojih su psiholozi tražili da se izjasne kako bi reagovali na različite loše vijesti, uključujući i raskid. Načine na koji su im loše vijesti saopštene trebalo je da “ocijene” na osnovu toga koliko su jasni, direktni, iskreni, konkretni i razumni.

Analiza dobijenih odgovora pokazala je da ljudi kod saopštavanja loših vesti najviše cijene otvorenost i jasnoću, pa kad to primjenite na raskid veze, jasno vam je da je svo to “zaobilaženje” samo da biste izbjegli da povrijedite osjećanja druge osobe potpuno nepotrebno.

Sve što treba da uradite je da partneru kažete da želite da razgovarate, i da im time date nekoliko sekundi da se pripreme na ono što će čuti, a da onda bez uvijanja u oblande saopštite svoju odluku.