Ovo je najbolje mjesto za vođenje ljubavi

Kao prva asocijacija, kada poželimo da razmijenimo nježnosti s partnerom, gdje bismo to mogli da uradimo, većini na pamet padne spavaća soba. Ipak, po mišljenju stručnjaka, to baš i nije najbolje mjesto…

 

Pokušajte da zagolicate svoju maštu, kao i maštu partnera. Budite uvek raspoloženi za nova mjesta i nove poze. Ako želite da uvedete nešto novo i da igru podignete na viši nivo, morate da razmišljate izvan svojih svakodnevnih mogućnosti. Izađite iz svoje ljušture ili, u ovom slučaju, iz spavaće sobe.

Stručnjak za menopauzu i libido, doktorica Shahzadi Harper, tvrdi da je kuhinja najbolje mjesto u kući za vođenje ljubavi. Iako bi možda svi na prvu loptu odustali od ovog prijedloga, budući da se po pitanju higijene ne čini kao idealan izbor, Harper tvrdi da seks u kuhinji ima jednu veliku prednost za razliku od onog na krevetu. Mnogo je bolji za sagorijevanje kalorija!

“Kuhinja je najbolja prostorija za seks, a kuhinjski sto ili radna površina uvijek su zgodna podloga”, kaže Harper.

Ona otkriva i koja je najbolja poza za žene kada je riječ o trošenju kalorija:

“Muškarac sjedi na stolici, a žena sjedi na njemu raširenih nogu i licem okrenutim ka njemu. Žena u toj pozi može da sagori najviše kalorija”, dodaje.

Godinama se vodi polemika o tome da li i koliko kalorija može da se potroši tokom seksa. Neki procjenjuju da za 30 minuta može da se potroši i do 150 kalorija, koliko se potroši za vrijeme 15-minutnog trčanja. Ipak, to ne znači da treba da prestanete da trčite i da trenirate, jer seks nije bolji od trčanja.

U sprovedenom istraživanju upoređene su kalorije koje se potroše tokom polnog odnosa i tokom trčanja. Utvrđeno je da je trčanje daleko djelotvornije, da se više kalorija sagori prilikom trčanja, kao i da se kilogrami ravnomjernije gube.

Žene tokom trčanja od 30 minuta izgube u prosjeku 213 kalorija, a muškarci 276. Međutim, tokom seksa u trajanju od 30 minuta muškarci sagore oko 101 kaloriju, a žene 69, što je u prosjeku 3,6 otopljenih kalorija u minutu.

Ipak, koliko ćete kalorija biti u stanju da sagorite zavisi od različitih aktivnosti tokom seksa, maštovitosti, različitih poza i njihovih kombinacija, kao i trajanja strastvenog čina.

Komentari

komentara