Ovo je najbolja stvar koju svaka žena mora uraditi za sebe: 5 RAZLOGA ZAŠTO SEBE TREBA DA STAVITE NA PRVO MJESTO!

Svaka žena, bilo da je majka, prijateljica, supruga ili kćerka, treba da odvoji dio dana samo za sebe. U kutku gdje će se u potpunosti posvetiti sebi, svojim mislima, željama i obnavljanju energije.

Na taj način vratiće snagu, smanjiće stres i poboljšati raspoloženje. Pored toga, biće kvalitetnija osoba, kako sebi tako i drugima.

Vaše zdravlje zavisi od toga
Stres i nedostatak sna slabe naš organizam, pa postajemo podložniji raznim zdravstvenim problemima. Mnogi ljudi sebe znaju toliko opterete svakodnevnim obvezama, da ne uspijevaju da odvoje ni pola sata za odmor, a još manje za hobi ili neku relaksaciju. A upravo to ostavlja posljedice po fizičko i mentalno zdravlje.

Posao može da čeka
Imajte na umu da posao nikada ne smije biti prioritet ili tačka oko koje se okreće vaš život. Radne obaveze moraju sačekati kada su u pitanju važne stvari. Nemojte odlagati posjetu ljekaru zbog posla i uvjeravati se kako se ništa neće dogoditi ako malo sačekate sa nekim pregledom koji ste dugo planirali da odradite.

Možda vam izgleda da neki zadatak koji obavljate zahtijeva vaš maksimum, pa odvajate i slobodno vrijeme kako biste ga završili, ali to je pogrešno. Posao je posao, a slobodno vrijeme koristite kako biste se odmorili od radnih obaveza.

Kvalitetnija veza
Nema ništa loše u tome da vodite računa o potrebama svog partnera, ali zbog toga zapostavljate svoje potrebe, to će se loše odraziti na vašu vezu. Ako ne naučite jasno i glasno iskazujete svoje sumnje, emocije i želje, nakon nekog vremena osećaćete se zapostavljeno.

Bolja prijateljica i majka
Ako mislite da vaša porodica i prijatelji ne primjećuju vašu nervozu, razdražljivost ili umor, varate se! Oni i te kako prepoznaju kada se osjećate loše. Ne možemo uvijek biti svi raspoloženi, pad raspoloženja i naleti nervoze su sasvim su uobičajeni. Međutim, kada smo u stanju hroničnog stresa onda smo skloni pretjeranim emotivnim reakcijama , pa ne vidimo stvari kakve zaista jesu. To može dovesti do brojnih nesporazuma, bespotrebnih rasprava, pa čak i svađa.

Zato, vodite računa o sebi i svakodnevno odvojite barem pola sata tokom kojeg ćete opustiti misli, udahnuti punim plućima i napuniti baterije za ostatak dana. Ne zaboravite, kada ste srezni, onda ste najkorisniji svojim bližnjima.

Unutrašnji mir
Nemojte osjećati krivicu zbog toga što svoje potrebe stavljate ispred potreba drugih. Imate potpuno pravo da sebi budete prioritet i ostvarite se u svakom pogledu. Tako ćete postati bolji čovjek, osvestiti svoje interese i potrebe, pa ćete pronaći unutrašnji mir kojem svi težimo.

 

error: Content is protected !!