Ovo je 7 stvari koje blokiraju ljubavni život! Kako ih otkloniti?

Da li vaša sreća u ljubavi ima veze sa zvijezdama ili nesretnom sudbinom…

Ne treba uvijek misliti da je sve u tome što nemate sreće u ljubavi, možda ste baš vi jedini problem. Razmislite o svom ponašanju jer postoje stvari koje blokiraju put do ljubavi. Ako se prepoznate u ovih 7 koraka, vaša sreća u ljubavi nema veze sa zvijezdama ili nesretnom sudbinom već isključivo sa vama samima.

Mislite da zaslužujete manje

Prvi korak u lošoj vezi je upravo ovakav stav – ako mislite da NE zaslužujete najbolje od ljubavi, nećete to ni tražiti.

Prihvatate manje

Jednom kad se uvjerite da vam ne treba najbolje, nego samo dovoljno dobro, počinjete da snižavate standarde. Ubrzo ćete odustati i od onoga što je dovoljno dobro i završiti na opciji “bilo šta”.

Ograničavate se

Na svijetu živi preko 7 milijardi ljudi, a vi ste zapeli za osobu s posla koja ima vezu ili vas jednostavno ne primjećuje? Proširite vidike i umjesto da se zalijepite za jednu osobu za koju je jasno da vas ne vidi, počnite da primjećujete druge.

Lojalni ste onima koji vas gaze

Klasični primjer osobe koja zapravo bježi od ljubavi. Umjesto da insistirate na tretmanu koji zaslužujete, zadovoljavate se mrvicama koje vam bacaju ljudi koji vas nikada neće cijeniti.

Živite u zatvorenom krugu

Padate isključivo na nedostupne, nedostižne i nezainteresovane zločeste osobe i očekujete da ćete ih baš vi promijeniti. Kad vas povrijede, lijek tražite u nekoj drugoj osobi s istim karakteristikama. Ne možete očekivati da će stvari biti drugačije ako stalno ponavljate iste korake.

Igrate igrice

Svoje ili partnerove, potpuno je svejedno. Ako aktivno učestvujete u igranju igrica i mislite da je to prvi korak ka ljubavi, uvijek ćete se razočarati. Igrice igraju oni koji ne žele ništa ozbiljno i to je sasvim u redu. Ali, ako ipak želite nešto dugotrajno, igranje igrica je pogrešan pristup.

Ostajete u vezi i kad ne treba

Nije lako napustiti vezu koja nije dobra, ali svakako je nužno. Ako ostajete u odnosu za koji znate da ne funkcioniše, uništavate šanse za neki koji će biti dobar.