Ovih sedam svetih biljaka aktiviraju i usklađuju vaše čakre

Čakre su centri moći u vašem tijelu. Uspoređuju se sa zatvorenim pupoljcima lotosovih cvjetova koji se mogu otvoriti svim svojim potencijalom kada znamo kako ih aktivirati.

Kundalini je još jedan hinduistički koncept energije koja leži u dnu kralježnice, između korijenske i sakralne čakre, kao smotana uspavana zmija koja se može odmotati i osloboditi svoju energiju kada je to potrebno. Kundalini energija može spiralno putovati kralježnicom kroz sve čakre.

Neuravnoteženost u čakrama dovodi do osjećaja nezadovoljstva. Joga i meditacija mogu se koristiti za otvaranje čakri, tako da se aktiviraju i usklade.

Još jedan način usklađivanja čakri je korištenje svetog ljekovitog bilja koje se može koristiti za čajeve, mirisne štapiće, ulja i začine, te u aromaterapiji.

Pogledajmo koje su to svete biljke koje mogu otvoriti i uskladiti vaše čakre.

1. Aktivirajte i uskladite svoju korijensku čakru s korijenom od maslačka

Korijenska čakra nalazi se na dnu kralježnice u blizini trtice. Crvene je boje i povezuje vas s fizičkom stvarnošću. Čaj napravljen od korijena maslačka odličan je za uzemljenje korijenske čakre.

Vaša korijenska čakra je odgovorna za aktiviranje fokusa na sadašnji trenutak i osigurava sve što je potrebno za vaš opstanak.

2. Aktivirajte i uskladite svoju sakralnu čakru s nevenom

Sakralna čakra je odgovorna za seksualnost. Narančaste je boje i nalazi se ispod pupka.

Sveta biljka nevena može se koristiti kako bi se postigla ravnoteža reproduktivnog sustava i aktivirala ova čakra.

3. Aktivirajte i uskladite svoj solarni pleksus s ružmarinom

Solarni pleksus je mjesto gdje se pojavljuje „onaj osjećaj u trbuhu“ – instinkt. Ovaj energetski centar odgovoran je za emocionalno zdravlje i probavni trakt.

Predstavljen je žutom bojom. Koristite ružmarin kada pečete povrće na žaru ili kada ga pržite. Sveta biljka ružmarin poboljšava probavu i uravnotežuje i usklađuje ovu čakru.

4. Aktivirajte i uskladite svoju srčanu čakru s glogovim bobicama

U eksperimentu koji je istraživao utjecaj eteričnih ulja na srčanu čakru, istraživači su otkrili da masaža uljima i aromaterapija normaliziraju krvni tlak i poboljšavaju ukupnu aktivnost autonomnog živčanog sustava.

Možete koristiti čaj od glogovih bobica za aktivaciju i usklađivanje srčane čakre i krvožilnog sustava.

5. Aktivirajte i uskladite svoju grlenu čakru s algama

Grlena čakra se aktivira kada komuniciramo i plave je boje. Povezana je sa štitnjačom kojoj je potreban jod za normalno funkcioniranje.  Alge se od davnina koriste za poboljšanje funkcije štitnjače.

Alge također sadrže i mnoge druge esencijalne hranjive tvari i minerale koji pomažu tijelu. Grlena čakra će vam biti zahvalna ako u svoju prehranu uvrstite alge.

6. Aktivirajte i uskladite svoju čakru trećeg oka s vidovom travom (vidac)

Čakra trećeg oka je povezana s odlučivanjem i jasnom vizijom. Ova čakra je duboke indigo boje i može se aktivirati s vidovom travom.

Možete je koristiti kao začin ili kao čaj.

7. Aktivirajte i uskladite svoju krunsku čakru s lavandom

Studija o upotrebi eteričnih ulja i njegovog utjecaja na stres pokazuje da se broj otkucaja srca smanjio uz korištenje eteričnih ulja i aromaterapije, što je dovelo do smanjenja stresa kod pacijenata.

Smanjenje stresa je korisno za aktiviranje i usklađivanje krunske čakre, a korištenje svete biljke lavande pridonosi njenom otvaranju.  Spajanje s božanskim i svojom beskrajnom snagom ključno je za krunsku čakru. Predstavljena je ljubičastom bojom i aktivira je miris lavande.

(atma.hr)