Ovih pet stvari nemojte raditi na prazan želudac

Nema onog ko makar jednom nije osjetio težinu, grč ili prazninu u želucu. Postoje radnje koje će dodatno ‘otežati’ stvar

Poznat vam je osjećaj težine, grča ili praznine u želucu? Ne kaže se bez razloga ‘teško mi je sjelo’ na želudac. Stoga ovih pet stvari ne biste smjeli prakticirati na prazan želudac:

1. Otići na spavanje praznog želuca

Svakako se treba suzdržavati od večernjeg ‘prejedanja’ ili konzumiranja hrane neposredno prije odlaska na spavanje, no to nipošto ne znači da morate izbjegavati večeru. Prakticirajte večernji obrok dva do tri sata prije odlaska u krevet, ako vas ipak uhvati iznenadna glad pred san popijte čašu mlijeka ili pojedite jabuku.

2. Odlaziti u kupovinu namirnica

Kad gladni odlazite u nabavku namirnica, vaša percepcija onoga što vam treba bit će poremećena. Kupit ćete znatno više namirnica no što vam je potrebno jer osim gladnog želuca imate i ‘gladne oči’.

3. Piti alkohol

Ukoliko namjeravate konzumirati alkohol, svakako prethodno pojedite nešto jer će se u suprotnom alkohol brže apsorbirati i ‘udarati’ na srce, jetru i bubrege.

4. Donositi odluke

Nikako ne treba donositi važne životne odluke na prazan želudac jer je velika vjerojatnost da ćete usred pritajene nervoze ili nedostatka energije donijeti krivu odluku i kasnije požaliti.

5. Svađati se

Kad ste gladni, to loše utječe na vaše raspoloženje i postajete čangrizavi. Nemojte se tada upuštati u žustre rasprave ili svađe jer ćete svakako reagirati burnije no inače.