Ovih pet namirnica možete jesti u neograničenim količinama!

Postoje namirnice koje možete konzumirati u neograničenim količinama bez straha da će utjecati na vašu težinu. Najbolje od svega je to što u tu skupinu namirnica spadaju ukusne grickalice koje grickati možete do mile volje.

Svima je jasno da je veličina porcije hrane koju konzumiramo vrlo važna za održavanje tjelesne težine. Ipak, postoje namirnice koje možete konzumirati u neograničenim količinama bez straha da će utjecati na vašu težinu. Najbolje od svega je to što u tu skupinu namirnica spadaju ukusne grickalice koje grickati možete do mile volje.

Kokice

Jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih namirnica koje postoje su kokice. Nije ovdje riječ o kokicama s okusima maslaca ili sira već o klasičnom kukuruzu kojega možete ispeći u loncu uz nekoliko kapi ulja. Ovako spremljene kokice imaju veoma malo kalorija, a sadrže vlakna koja su izvrsna za probavu. Ako ovu grickalicu želite začinite dodajte malo origana, paprike u prahu, bibera ili čilija.

Kiseli krastavci

Malo je onih koji ne vole kisele krastavce posebno ako je riječ o domaćima. Šoljica kiselih krastavaca ima svega 16 kalorija. Stoga kiseli krastavci spadaju u skupinu namirnica koje možete konzumirati uz bilo koju dijetu ili obrok tokom dana bez straha.

Carpaccio od tikvica

U slučaju da još niste probali carpaccio od tikvica svakako to učinite jer radi se o namirnici koju svako može priuštiti u neograničenim količinama. Priprema se tako da se tikvice narežu na tanke kri[ke i namoče u limunovom soku te ostave da tako odstoje neko vrijeme. Nakon toga doda im se malo maslinovog ulja, soli i bibera. Tajna je u limunovom soku koji otapa masnoću, a sam obrok ima izuzetno malo kalorija.

Čips od kelja

Iako ste naviknuti na masne čipseve spremljene s puno masnoća čips od kelja dokazuje da to baš i ne mora biti tako. Lišće kelja očisti se od debelih stabljika i pokida na manje komadiće. Listovi se posole i premažu s maslinovim uljem te pobacaju po tavi za pečenje. To se peče oko 10 minuta, odnosno dok se krajevi ne zažute, a lišće ne osuši. Ovaj čips je zdrav i ukusan, a možete ga grickati kad god poželite.

Artičoke iz konzerve

Artičoke su snažan antioksidans i vrlo ukusna namirnica. Kada su već pripremljene još su ukusnije. Možete ih jesti uz bilo koji obrok, a ako ih konzumirate same u svoj organizam unijeti ćete jako malo kalorija, a pritom se zasititi i uživati u bogatom okusu.

(dnevno.hr)