Ovih pet misli vam stoje na putu ka sreći

Neki žude za bogatstvom, a neki su u potrazi za kreativnom energijom. Jedni žele da imaju skupe automobile, a drugima je cilj i želja da budu poznati. Ali svi, bez izuzetka, žele da budu srećni.

Ipak, sreća je “stvar” do koje se teško dolazi. Niko nije ustanovio šta je ona i kako je pronaći, ali, s druge strane, postoje određeni načini razmišljanja koji vas sprječavaju da budete srećni. Ovdje su neki od njih: “preokrenite” sljedeće misli u pozitivne i osjetite čaroliju!

– Dosadno mi je… – Veoma je jednostavno sjediti u sobi i žaliti se kako “Nemam šta da radim”. Ustanite, otvorite prozor i otvorite svoj um! Isprobajte par sljedećih stvari: idite u šetnju, čitajte knjige, slušajte muziku, upoznajte nove ljude, isprobajte novi recept… Dosada – šta je to?

– Mrzim… – Reč ‘mržnja’ je previše snažna. Da, ponekad vam se ne sviđaju određene situacije, ideje ili osobe, ali je potrebno da se oduprete korišćenju tako snažne riječi, jer ona pojačava negativnu energiju i negativne emocije.

– Ne mogu… – Toliko često ste izgovorili da nešto ne možete, da se taj izraz vremenom “urezuje” u vašu svijest i zaustavlja vas da neke stvari pokušate da uradite. Svaki put kada kažete “Ja to mogu…” shvatićete i da ste u stanju da to uradite. A biti u stanju da prevaziđete stvari koje vas ograničavaju je osjećaj koji je i više nego dobar i oslobađajući. Da, možete!

– Nemam vremena da… – Ovo je uobičajeni izgovor pomoću kojeg se izvlačite od pojedinih obaveza ili brige o sebi. Kada dobijate neopravdane zahtjeve koji vam “troše” dragocjeno vrijeme i više je nego poželjno da budete čvrsti i kažete “Ne, nemam vremena”. Ali, pazite, ako se često nađete u situaciji da kažete kako nemate vremena za vježbanje, svoje prijatelje ili brigu o sebi, vrijeme je da se zaustavite i da razmislite.

– Nije moja greška… – Priznati grešku je, nesumnjivo, teška stvar. Ali, pokušajte da ne dozvolite strahu ili vašem egu da nadglasa savjest. Preuzmite odgovornost za svoje postupke i osjećaćete se bolje i pozitivnije. Na taj način ćete steći i više samopoštovanja, a i okolina će vas više poštovati. Spavaćete bez problema i budićete se puni energije. To je sreća!