Ovih devet stvari su većini žena promijenile život

  • Sjetite se sinošnjeg zalaska sunca. I planirajte da ga gledate opet večeras, sutra, prekosutra… Takva vrsta ljepote pomoći će vam da pronađete ravnotežu u sebi. Na početku, možda ćete to moći cijeniti samo mentalno, ali dopustite da vam ta ljepota potone u srce – tamo i treba biti.
  • Kažite nekome da ga cijenite. “Večera je bila fantastična” ili “Hvala ti što si tu”, riječi su koje će vam se mnogostruko vratiti. Zahvalnost nije jednosmjerna ulica; ako imate osjećaj da niste cijenjeni, osvrnite se malo i pogledajte koliko vi cijenite druge.
  • Uradite nešto lijepo za nekoga koga ne poznajete (kao što je ustupanje parkinga u tržnom centru). Zbog toga ćete se osjećati bolje. Jednostavno zato što znate da ste nekome malo popravili dan.
  • Ako ste ljuti na život, “zavirite” malo unutra. Zavirite u sebe i razmislite da li vas je nešto isprovociralo. Postoji razlog zbog kojeg ste uznemireni, ali to ne mora biti ono na šta mislite.
  • Potražite nove stvari. Šetnja je odlična vježba prilikom koje možete otkriti i vidjeti dvadeset novih stvari koje niste vidjeli ranije. To će vam pomoći da smanjite stepen frustracije. Situacija se možda nije promijenila, ali ste imali trenutak da se od nje udaljite i da počnete trezvenije razmišljati.
  • Volontirajte u vašoj zajednici. Ništa vam neće pomoći da svoj život cijenite kao pomaganje manje srećnim ljudima. Možda imate bogatstvo, ali u čemu je njegova vrijednost, ako ne možete cijeniti život? Kada pomažete drugima, toplina koju dobijate zauzvrat ispuniće vam srce.
  • Sjetite se svojih postignuća. Čak iako u ovom trenutku ne gledate na svoj život kao dobar, priznavanje svega onoga što ste postigli od velike je pomoći. Prošli ste kroz mračni period ranije i opet ćete.
  • Vjerujte u sebe. Ako znate da ste dobra osoba, bez obzira šta neko drugi rekao, slušajte svoje misli i svoje srce. Imajte na umu da niko ne može učiniti da se osjećate “jadno” bez vašeg pristanka.
  • Vjerujte svom unutrašnjem glasu. Zapitajte se jeste li uradili dobar posao sa svojim životom do sada. Sebi nećete lagati. A ako vidite neka područja u kojima su potrebna poboljšanja, onda i stremite ka tom cilju. Vaše srce i glava znaju gdje ste emotivno. Poslušajte šta imaju da vam kažu.

(minimagazin.info)