Ovih 10 rituala u novogodišnjoj noći će vam pomoći da privučete novac u slijedećoj godini

Ovo su Feng šui savjeti koji mogu donijeti finansijsku sigurnost, a nekima i kupanje u novcu

Novogodišnja noć ima nevjerovatno snažnu energiju koja može radikalno promijeniti naš život. Pored toga, 1. januar je dan koji nam omogućava da započnemo život na potpuno novi način, naravno ako to želimo. Da li želite da Nova godina bude produktivna za vas, pogotovo na novčanom polju?

  1. Torbica za prikupljanje novca

Pripremite žutu, crvenu ili zlatnu torbicu. Stavite unutra 12 zlatnih novčića i zakačite je na jelku. Takav jednostavan ritual će vam pomoći da ostanete finansijski uspješni tokom cijele godine.

2. Dvije odjevne kombinacije

Ako imate priliku, pobrinite se da u novogodišnjoj noći imate dvije odjevne kombinacije. U jednoj treba da provedete “prošlu godinu” – period do ponoći, a u drugoj ćete se upoznati sa Novom godinom. Ovaj ritual će doprinijeti vašem uspjehu u svim poljima.

3. Novac

Ovaj vrlo duhoviti ritual vrlo brzo može da privuče potrebnu količinu novca u vašu kuću. Uoči Nove godine, nacrtajte markerom na đonu cipele količine koju biste željeli da primite u bliskoj budućnosti. Sada će vam novac u bukvalnom smislu došetati.

4. Kupanje u novcu

Uoči Nove godine, kada se kupate, dodajte nekoliko novčića u kadu zamišljajući kako dobijate veliku količinu gotovine. Ako je ovaj ritual praćen aromaterapijom, rezultat će vas zadovoljiti mnogo ranije nego što očekujete.

5. Igračka na jelki

U novogodišnjoj noći, pored ukrasa zapišite želju za novcem na papiru (poželjno crvenom olovkom). Stavite papirić u bilo koju igračku kojom ste okitili jelku. List sa željom treba ostati u igračkama do slijedeće godine. Tada će vas cijele godine pratiti finansijski uspjeh.

6. Svečani sto

Prilikom pripreme svečanog stola postavite ispod stolnjaka u sredinu stola zlatnik. Kovanica bi trebalo da ostane na stolu do kraja praznika, nakon čega treba staviti u torbicu i nositi kao hamajliju.

7. Jelka na jugoistoku kuće

Prema Feng šui-ju je poznato da jugoistočna strana kuće ima povoljan uticaj na finansijski rast.

8. Magnet za novac

Da biste u novoj godini privukli novac kao magnet, uoči Nove godine, postavite magnet na jelku, ispod ili blizu nje. Može biti običan magnet ili magnet sa frižidera na kome se prikazuje novac.

9. Godina psa

Kupite unaprijed povodac (psa ili igračku) i zatim stavite pod jelku. To je sve. Sada će novac tokom cijele godine biti u vašim rukama.

10. Poklonite nešto sebi

U prvoj nedjelji januara obavezno sebe razmazite nečim prijatnim. To može biti kupovina stvari o kojoj ste sanjali dugo ili odlazak na neko lijepo mjesto. (aura/fengsui)