Ovi trendovi uređenja stana su čisti promašaj i oličenje kiča

Iako su devedesete imale dosta uticaja na pop kulturu, moramo priznati da se dizajnerski trendovi tog vremena i nisu baš proslavili. Od zavjesa sa perlama do cvjetnih printova, enterijeri domova su bili daleko od dobre estetike.

Vodimo vas u nostalgično putovanje dizajnerskih trendova iz 90-ih. Koliko god da smo tada voljeli ove stvari, nadamo se da će ostati tačno tamo gde bi trebalo da budu – u prošlosti.

Zvjezdice koje sijaju u mraku
Ako niste imali ove lepljive zvjezdice zalepljene za plafon vaše spavaće sobe, kao da niste bili dijete koje je živjelo posljednjoj deceniji prošlog vijeka. Ove naljepnice bile su jako dugo u trendu, ali sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da su zaboravljene.

Možda su izgledale lijepo kada se svjetla ugase, ali nikako nisu bile privlačne kada se svjetla upale, čak su izgledale prilično jeftino danju.

Stakleni blokovi
Stakleni blokovi su devedesetih bili praktično svuda, od luksuznih vila preko retro restorana do vaše srednje škole. Cjelokupan izgled tih blokova je oduvijek bio jako zbunjujuć. Da li je zid? Ili je prozor? A možda su ipak dva u jedan?

Zidovi od stakla su nekako jezivi jer omogućavaju da kroz njih razaznamo nečiju figuru, ali ne možemo u potpunosti da vidimo sve i zbog toga im nije mjesto u našem domu.

Lava lampe
Iako su lava lampe prvi put postale popularne 70-ih, vratile su se 90-ih. Kada je u pitanju uređenje našeg doma, nadamo se da su dani slave lava lampi iza nas.

Pored toliko moderne i kvalitetno dizajnirane rasvjete, nema potrebe da vaše prostorije liče na sobu tinejdžera dizelaša.

50 nijansi bež
S jedne strane devedesete su bile krcate drečavim bojama, ali s druge imali smo i zaluđenike bež bojom. Neutralna paleta može izgledati sjajno, ali kad je baš sve bež – enterijer lako postaje dosadan.

Šta da radite kada zaista volite ovu boju? Ako zaista želite da se držite svoje bež palete boja, dodajte malo dramatičnosti u prostor namještajem od različitih materijala i tekstura.

Kauč sa šarama
Nema ništa loše sa kaučem koji je inspirisanim Matisom, ali cvjetni print na kauču u dnevnoj sobi jednostavno djeluje zastjarelo.

Još jedan od razloga zašto je kauč sa šarama najgori mogući izbor za vašu dnevnu sobu? Zato što će on u potpunosti diktirati sve drugo. Prije nego što odlučite da začinite svoj prostor nekim dobrim tepihom ili lampom, moraćete da se uvjerite da dobro idu uz vaš dvosjed.

Zavjese od perlica
Bez obzira da li ste željeli dodatni sloj privatnosti ili da pretvorite svoj podrum u mjesto za druženje, zavjesu sa perlama imala je makar jedna soba u stanu iz 90-ih.

Umjesto da vam pruži privatnost, zavjesa sa perlama čini vaš ulaz još komplikovanijim i ne, nije bolja opcija od starih klasičnih vrata. Jedan pogrešan potez i vaša zavjesa sa perlama može se pretvoriti u potpunu katastrofu.

Tapete
Slično kauču sa šarama, tapete često mogu da izgledaju previše zastarjelo.

Pojedine tapete imaju moć da transformišu izgled sobe. Uvek je bolje odabrati sitne geometrijske printove, umjesto blijedih.

 

Kupatila sa tepihom
Zašto bi neko pomislio da je dobra ideja da se stavi tepih u kupatilo? To je jednostavno nehigijenski i izgleda grozno – kome je ovo uopšte palo na pamet, pa je postalo trend?!