Ovi simptomi pokazuju da se loše hranite

Najčešće se uništavamo lošom ishranom, nedovoljnim kretanjem, ali i stresom. Donosimo vam pregled znakova koji su upozorenje da morate da zastanete i neke stvari u životu promijenite.

Loš kvalitet kose

Ispucali vrhovi, ispadanje kose, pretjerano masna kosa i perut znaci su da se loše hranite i da vam u organizmu nedostaju proteini, zdrave masti, gvožđe i cink kao i vitamin C. Kosa među prvima počinje da šalje poruke da niste u ravnoteži.

Prerano starenje

Starenje niko ne može da izbjegne, ali možete izbjeći prerano starenje.Isušivanje kože i pojava bora katkada se događa ranije zato što ne jedete dovoljno voća i povrća, a vašem organizmu nedostaju vitamini A, C, D i E kao i karotenoidi i flavonoidi. Ako želite to da izbjegnete, svaki dan konzumirajte obilno voće i povrće.

Loše stanje usne šupljine

Upala desni, krvarenje desni, često kvarenje zuba, ispadanje zuba i promjene na jeziku ukazuju da u hrani imate previše nezdravog šećera. Možda ne jedete svaki dan slatkiše, ali konzumirate sokove i ostalu hranu za koju i ne znate da sadrži šećer, Ženasamja.

Takav način ishrane neminovno dovodi najprije do problema u usnoj šupljini, a potom i do ozbiljnijih teškoća.

Naglo mršavljenje i gojenje

Bilo kakva nagla promjena tjelesne težine znak je da ste u totalnoj neravnoteži u pogledu ishrane, a istraživanja pokazuju da to s vremenom dovodi do karcinoma.

Obavezno uravnotežite ishranu, birajte zdrave namirnice i nemojte dopustiti da spoljne okolnosti utiču na vaš pretjerani ili premali apetit. Imajte na umu da je riječ o vašem zdravlju!

Problemi s koncentracijom i pamćenjem

Ako primjećujete da često zaboravljate stvari, da loše pamtite i teško se koncentrišete, vjerovatno vam je ishrana siromašna omega 3 masnim kiselinama koje su nužne za zdravo funkcioniranje mozga.

Ako ne želite dodatno da produbljujete problem, nastojte da jedete što više ribe i orašastih plodova.

Problemi sa varenjem

Problemi sa varenjem poput zatvora, proliva i nadutosti znak su da ne konzumirate dovoljno vlakana, ali ni dovoljno integralnih žitarica. S vremenom takvi problemi mogu da dovedu i do ozbiljnih bolesti poput karcinoma.

Umor i iscrpljenost

Većina ljudi najprije će se požaliti na simptome umora i iscrpljenosti, a upravo to i jesu prvi znakovi da se loše hranite i da škodite svom organizmu. Problem je moguće riješiti samo na jedan način – promjenom ishrane u smislu što više zdravih namirnica, redovnim vježbanjem i redovnim kvalitetnim snom.