Ovi signali otkrivaju da mu nedostaje bivša

Nadamo se da se nikada nećete naći u ovakvoj situaciji…


Biti zaljubljen u nekoga ko svoju prošlost nije ostavio iza sebe definitivno je jedna od težih stvari u ozbiljnoj vezi. Nekada ljudi u novu vezu uđu prije nego što “zaliječe slomljeno srce”, pa time sebi dodatno zakomplikuju ljubavni život.

Postoje, međutim, znakovi koji mogu da otkriju da vašem partneru nedostaje bivša djevojka.

Fotografije i pokloni

Ako vaš partner još uvijek ima fotografije bivše djevojke na svom telefonu i poklone koje je od nje dobio, i koje smatra vrijednim, to će vjerovatno kod vas proizvesti sumnju. U tom slučaju bi trebalo da obavite iskren razgovor o tome i da razjasnite situaciju.

Poređenja

Spominjanja imena bivše djevojke i prisjećanja na prošlost, poređenja vaših navika, ličnosti, smisla za modu i drugih stvari sa onim što je predstavljala ta djevojka je razlog za brigu. To može da se dogodi povremeno tokom određenih razgovora, ali ako pređe u rutinu, to može da se smatra alarmom na koji bi trebalo da obratite pažnju.

Izlasci na ista mjesta

Ukoliko vaš partner preferira da vas vodi na mjesta na koja je ranije odlazio sa bivšom djevojkom, to pokazuje da pokušava da sledi staru šemu i oživi stara sjećanja.

Prijateljstvo sa bivšom

Sasvim je normalno ostati u dobrim odnosima sa bivšom djevojkom kada muškarac u potpunosti iza sebe ostavi prošlost i više ne gaji osjećanja prema njoj. Ali ako on traži načine da ostane u kontaktu sa njim, to može da bude pokazatelj da ipak želi nešto više od samog prijateljstva.

Porodica bivše djevojke

Nema ništa loše u tome da se bude pristojan prema članovima porodice bivše partnerke, ali posle raskida nije baš sasvim normalno nastaviti biti dio porodičnih okupljanja. To pokazuje da je vaš partner još uvijek vezan za njenu porodicu ili da pokušava da bude aktivno umiješan u njihov život zbog nekog razloga.

Društvene mreže i krug prijatelja

Ako vidite da vaš partner prečesto i nepotrebno komentariše postove bivše djevojke na društvenim mrežama, trudi se da ostane u kontaktu sa zajedničkim prijateljima ili pokušava da sazna šta se događa u njenom ljubavnom životu, onda vam je sve jasno.

Neiskren razgovor

Kada dođe trenutak da odlučite da razgovarate o onome što vas zabrinjava, vaš partner može da pokuša da promijeni temu kako bi vas “ućutkao”. U tom slučaju je jasno da nije spreman na otvoren razgovor o bivšoj djevojci i da nešto krije, a to je ogromna prepreka ka uspješnoj vezi.