Ovi predmeti donose sreću: NOVČIĆ U DRVETU, PLEMENITI PE*NIS, PRSTI KAO ROGOVI

Maneki-neko, u prevodu sa japanskog – maca koja maše šapicom, zapravo bi trebalo da donese sreću. Ove figurice se mogu vidjeti u mnogim kineskim radnjama i restoranima na istoku.

Postoji nekoliko priča o tome zašto su ove figurice tako popularne. Prema jednoj legendi maca se mahala šapicom bogatašu tokom kiše i on se sklonio sa mjesta gdje je udario grom. Druga je o tome kako je maca spasila život gejši tako što je napala zmiju. Međutim, najvjerovatnija istina je da maca koja maše privlači pažnju kupaca.

Prsti kao rogovi se u mnogim zapadnoevropskim zemljama smatraju satanističkim znakom, ali ne i u Italilji. Kada neko napravi prstima “rogove” (savije ruku u pesnicu i podigne kažiprst i mali prst) znači da želi nekom sreću i štiti ga od “zlog oka”.
Palad kik (plemeniti penis) može se videti u velikom broju u pećinama Azije. Mogu biti mali, ali i ogromni. Evropljani se obično šokiraju kada ga vide, ali ljudi vjeruju da oni donose sreću, jer su simbol plodnosti, piše Magazin.novosti.

Dobro je poznat običaj da kada se neko useli u novi prostor svi posjetioci treba da u ćošak bacaju sitne pare. Na Filipinima ovaj običaj se prostire po cijeloj dnevnoj sobi.

Možda ste primijetili i da se u pločniku u nekim gradovima između kamenja ili ploča mogu vidjeti sitne pare, a negdje sitniš zakucavaju u drveće. Riječ je o običaju “poželi želju”.

Tanjire bacaju na kuću
U Danskoj je sreća kada neko baci tanjire na vašu kuću tokom novogodišnji praznika!

 

error: Content is protected !!