Ovi horoskopski znaci nikako ne mogu da budu u vezi!

Upoznali ste frajera i čini vam se da je on muškarac vaših snova? Možda je vrijeme da provjerite koji je njegov horoskopski znak. Naime, zvijezde kažu da se neki horoskopski znakovi nikako ne slažu u ljubavi. Saznajte koji znakovi nisu komptabilni, ali imajte na umu da su to ipak samo astrološke pretpostavke, piše dnevno.rs.

OVAN – Najgore se slaže s Rakom i Jarcem

Ovan je ekstrovertan znak, vrlo energičan i, kako mu određuje element vatre kojem pripada, vatrene je ličnosti. Zato ne čudi to što se najmanje slaže s konzervativnijim i introvertiranijim znakovima Rakom i Jarcem.

BIK – Najgore se slaže s Lavom i Vodolijom

Bik je tradicionalan i stoji čvrsto na zemlji (pripada grupi zemljanih znakova) dok su Lav i Vodolija izrazito slobodoumni ljudi kojima, za razliku od Bika, konformizam, životni red i pravila ne znače previše.

BLIZANCI – Najgore se slažu s Djevicom i Ribama

Blizanac je nestalan znak koji obožava promjene i uzbuđenja dok su Djevica i Ribe potpuna suprotnost – oni vole red, sigurnost i miran život. Doduše, Blizanca mogu privući oštroumnost Djevice i sanjarska priroda Riba, ali na duge staze ova kombinacija rijetko uspijeva.

RAK – Najgore se slaže s Ovnom i Vagom

Rak traži stabilnost, a veza s Ovnom ili Vagom nerijetko će biti nestabilna. Ovan je temperamentan i poput nezaustavljive sile, a Vaga često traži raznolikost pa u vezi s ovim znakovima Rak, kojem su važne praktičnost i stabilnost, neće se osjećati ugodno.

LAV – Najgore se slaže s Bikom i Škorpijom

Lav i Bik se ne slažu jer su oboje vrlo tvrdoglavi i navikli su da dobijaju ono što žele. Škorpija pak ima vrlo čvrstu snagu volje zbog čega se takođe sukobljava s Lavom – ova dva znaka ne odgovaraju jedan drugom jer su jednostavno previše slični.

DJEVICA – Najgore se slaže s Blizancima i Strijelcem

U vezi s Blizancem Djevica se često osjeća frustrirano. Blizanac obično razmišlja uopšteno, dok Djevicu više zanimaju specifični detalji. Isto važi i za kombinaciju sa Strijelcem.

VAGA – Najgore se slaže s Rakom i Jarcem

Vrlo društvenoj Vagi ne odgovara predanost Raka rutini i kućnom životu. Uporni Jarčevi pak mogu biti previše naporni da bi Vagu učinili sretnom i stabilnom.

ŠKORPIJA – Najgore se slaže s Lavom i Vodolijom

Lav bi Škorpiji na početku mogao da se učini kao srodna duša jer su oba znaka vrlo snažna, ali upravo zato što oboje imaju jaku samovolju teško funkcionišu zajedno. S Vodolijom ima zajedničku tvrdoglavost što je takođe razlog neslaganja.

STRIJELAC – Najgore se slaže s Djevicom i Ribama

Strijelac će pronaći neke zajedničke tačke sa Devicom i Ribama, naročito s Ribama čija sanjarska priroda odgovara. Strijelčevoj idealističkoj naravi, ali kad se sve sabere ne čine dobar par. Dok Strijelac svemu pristupa entuzijastično i voli sve da proba odmah, Riba je često neodlučna i zbog toga se ova dva znaka najviše sukobljavaju.

JARAC – Najgore se slaže s Ovnom i Vagom

Jarac voli sve da radi smireno i promišljeno, dok je Ovan impulsivan i donosi odluke na brzinu, bez puno prethodnog razmišljanja. Nad Vagom će pak jarac teško moći da ima kontrolu.

VODOLIJA – Najgore se slaže s Bikom i Škorpijom

Slobodoumnu Vodoliju frustriraće Bikovi kruti stavovi. I Vodolija i Škorpija uvijek imaju snažno mišljenje o svemu i oba znaka uvijek žele da budu u pravu.

RIBE – Najgore se slažu s Blizancima i Strijelcem

Ribama je teško da shvate tok misli Blizanaca jer se one često oslanjaju na neverbalne znakove, dok Blizanac voli mnogo da govori. Strijelčev entuzijazam, energičnost i potreba da stalno nešto radi i isprobava izbezumiće mirnu ribu.