Ovi gestovi imaju seksualno značenje!

Neki naizgled naivni gestovi imaju seksualno značenje, ili djelimično seksualno značenje. Pošto se na gestove uglavnom reaguje nesvjesno, zanimljivo je znati šta neki od njih znače.

Govor tijela i seksualno značenje

Sigurno ste nekad vidjeli muškarca s “kaubojskim” držanjem – palčevi zakačeni u kaiš ili u vrhove džepova (ovakav gest naprave i djeca kada žele da dominiraju). To je gest kojim muškarac pokazuje da je dominantan i da gospodari teritorijom oko sebe (ili, bar, pokušava sve da uvjeri da je tako), i zato ga često možete primjetiti kod policajaca i čuvara.

I ne samo to – ovo je i gest kojim će muškarac, nekad i nesvjesno, pokušavati da zavede ženu, odnosno, da pred njom pokaže da je muževan i dobar zaštitnik. Ovo je naročito slučaj kada, uz već pomenuti gest, drži noge u raširenom stavu. Djeca u takvom stavu, naravno, ne pokušavaju da zavedu; kod njih taj gest znači samo pokušaj dominacije…

Svaki gest u kome su muškarcu prepone istaknute (sjedenje raskrečenih nogu, zajahivanje stolice, sjedenje s nogom prebačenom na naslon) jeste gest seksualne prirode – muškarac njime ističe svoju muškost i to da je sposoban u krevetu. Slične gestove koristiće i seksualno samouvjerene žene, kako bi istakle svoju seksualnost – mada će većina žena ipak zaobići sjedenje raskrečenih nogu, jer su kao djevojčice naučene da je to ružno .

Još jedan izrazito seksualni gest, ovog puta gest seksualnog potčinjavanja, jeste kada žena spusti glavu i gleda odozdo, tako što su joj kapci spušteni, obrve podignute, a usne blago razmaknute. Taj pogled su s velikim umećem koristile Marlen Ditrih, Merilin Monro, Šeron Stoun… Nekada taj pogled koriste i muškarci, ukoliko znaju da su sa seksualno dominantnom ženom i to im prija. Bilo da taj gest koriste žene ili muškarci, ako su s osobom koja je za njih iole zainteresovana, tim pogledom će je “upecati”.

Seksualnih gestova ima mnogo više nego što bi jedan kratak članak mogao da obuhvati, pa smo naveli samo najčešće. U svakom slučaju, posmatranje gestova je uvek zanimljivo – i korisno, jer često otkrivaju mnogo više od riječi.

Komentari

komentara