Ove žene izgledaju puno mlađe za svoje godine: One znaju tajnu vječne mladosti

Postoje žene koje naizgled uopšte ne stare. Ima žena koje s preko 35 izgledaju kao da im je tek 20. To u Japanu to nazivaju vještičjom ljepotom. Ali daleko od toga da njih ima samo među Azijatkinjama.

Lu Yelin, 52 godine

Kineskinja Lu Yelin je knjižničarka, za koju često pomisle da je svom sinu djevojka, a ne majka. Nije ni čudo, s tako zategnutim tijelom i bez ijedne bore.

Njena tajna: Već skoro 30 godina, Lu svakoga dana pliva u jezeru (i ljeti i zimi!) i diže utege, prenosi uspesnazena.com. Preplivala je rijeke Yangtze u Kini i Hangang u Južnoj Koreji. Sanja o tome da prepliva more i ostane lijepa i u osamdesetoj. Lu uopće ne koristi kozmetiku.

 Risa Hirako, 49 godina

Japanska manekenka i pjevačica Risa na slikama izgleda nevjerovatno mladoliko, iako tvrdi da njene fotografije uopće nisu retuširane.

U čemu je njena tajna: Risa koristi samo kozmetiku od prirodnih sastojaka i jede zdravu hranu – voli med, banane i čokoladu. U Japanu ima mnogo dugovječnih ljudi, a jedan od razloga su navike u prehrani: Japanci jedu manje mesa, masti i šećera od žitelja drugih razvijenih zemalja.

  Ernestine Shepherd, 83 godine

Ovu Amerikanku smatraju najstarijom bodybuildericom na svijetu, a započela je kao i mnoge žene – Ernestine se nije sviđao vlastiti odraz u ogledalu. Zato je počela trenirati i čvrsto je odlučila da neće odustati. Postigla je izvanredne rezultate, iako je počela dosta poslije pedesete.

U čemu je njena tajna: Ernestine ne koristi suplemente, tjedno istrči oko 130 km i odlazi u teretanu. Unosi oko 1700 kalorija na dan, a na njenom meniju je uglavnom povrće.

Christie Brinkley, 65 godina

Christie Brinkley je američka manekenka, aktivistica, glumica i fotograf. Počela je raditi kao fotomodel još 70-ih i nastavila sve do danas.

Njena tajna je sljedeća: Christie svakog jutra pije toplu vodu s limunom, medom i ljutom paprikom. Ne jede meso, ali uzima više malih obroka tijekom dana. Za večeru dopusti sebi čašu crnog vina.

Kristi tvrdi da nikada nije imala plastičnu operaciju, ali često pribjegava neinvazivnim tretmanima. Svakoga dana napravi sto sklekova, trči, bavi se fitnesom i jogom, a voli i ekstremne sportove.

Wendy Ida, 67 godina

Wendy nije uvijek ovako izgledala – počela je vježbati tek poslije četrdesete. Imala je loš posao, muškarca koji joj je ubijao samopoštovanje i patila od viška kilograma. To što danas spada u najpoznatije fitness gurue Amerike, potvrda je da nikad nije kasno da se promijenite!

Njena tajna je u sljedećem: Wendy je imala dovoljno upornosti i strpljenja da sprovede ono što je započela. Drži dijetu s mnogo proteina, voća i povrća. Diže utege i radi kardio vježbe.

 Jennifer Tilly, 60 godina

Jennifer Tilly je poznata holivudska glumica, koja zadivljuje svijet svojom prirodnom ljepotom. Zahvaljujući svom neobičnom glasu, često posuđuje glasove crtanim junacima.

Njena tajna: Jennifer u šali kaže da tajne nema – ona jednostavno koristi filtere prilikom slikanja. Živi punim plućima i profesionalno igra poker. Uopšte nije mršava, ali to je ne sprječava da izgleda mnogo mlađa nego što jest.

Candy Lo, 44 godine

Ova manekenka i pjevačica iz Hong Konga kao da uopšte ne namjerava ostariti. Po njenoj savršenoj figuri se uopće ne bi reklo da je majka trojice sinova.

U čemu je njena tajna: Candy vjeruje da za svoju ljepotu može zahvaliti genetici i zdravom životu. Osim toga, ona par sati dnevno trenira i najmanje 40 minuta posvećuje njezi lica.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!