Ove stvari privlači bijedu u kuću: Zapušten podrum može da proizvede neplanirano plaćanje kazni, pa makar samo za parking!

Po Fengu šuiju ovih 6 stvari privlače bijedu: Prljav frižider: neplaćeni dugovi. Prljava rerna: problem sa finansijama. Prljav šporet: zagarantovani finansijski problemi. Dom sa nizbrdicom iza: finansije se “tope”.

Svaka nekretnina ima određenu energiju. Kakva je energija doma i njegovo uređenje, takve su i finansije ukućana unutar njega. Postoje ključne tačke u domu koje su vezane za finansije.

Novac je energija, a energija mora da se kreće! Nered ne smije nigdje da postoji, jer može da napravi finansijske blokade i nenaplaćivanje dugova. Stagnirana energija u određenom dijelu prostora (dio prostora koji se rijetko koristi) stvara nemogućnost većih prihoda. Zapušten podrum može da proizvede neplanirano plaćanje kazni, pa makar samo za parking.
Bitni dijelovi nekretnine vezani za finansije ukućana:

1. Prilaz

Ako ne može posjetilac lako da pronađe Vaša ulazna vrata, neće moći ni energija novca. Tamni prilaz ispred vašeg doma donosi tamnu budućnost, lošu karijeru i teško skupljanje materijalnih dobara.

Korekcije: dobra rasvjeta (yang energija) i postavka dekoracije pored ulaza. Tim pravite “dobrodošlicu” i gostima i prihodima.

2. Nered

Ako je dom ispunjen neredom, ili malim prostorijama sa neredom ili bez rasvjete (ostava, špajz), koje su nesređene i natrpane – ne treba da se iznenadite što imate finansijske probleme.

Korekcije: rasčistite nered što prije, presložite stvari u kutije i ostavite u toku noći da “gori” svjetlo (yang energija rasvjete oživljava mrtvu tačku u domu, a ta tačka može biti u kompasnoj direkciji stana vezanoj za karijeru, finansije ili naplaćivanje).

3. Ulaz

Ulazna vrata su dio prostora koji predstavlja ulazak energije, ulazak novih mogućnosti idolazak novca. Ulazna vrata su glavna cijev novčanog toka. Pravilo kaže: ako kurir ne može da nađe vaša vrata kada vrši isporuku, neće vas naći ni novac! Ako su vrata prevelika: sve prolazi pored korisnika prostora. Ako su vrata premala: ljudi su pohlepni i sebični, a to nije dobro za razmjenu novca. Vrata treba da se otvaraju 90°, kako bi i novac mogao slobodno da uđe.

Korekcije: “Welcome note” – viseća ukrasna dekoracija sa spoljne strane ulaznih vrata pravi dobrodošlicu mnogim stvarima, pa i novcu.

4. Unutrašnji “pogled”

Ako su prozori ono što vidite kada uđete u vaš dom, nećete ni novac zadržavati.

Korekcije: postavka dekorativnih saksija sa cvijećem na sims prozora, ili keramička statua, može da ublaži odlazak istog.

Ako su stepenice koje vode na dole ili na gore, prvo što vidite kada uđete u dom, brzo će se gubiti stečeni prihod.

Korekcije: postavka ukrasne žardinjere na prvi stepenik (gazište stepenika do rukohvata), koji se vidi sa ulaza.

5. Pozicija doma i gubitak finansija

Dom na kraju T raskrsnice: novac se redovno gubi.
Dom u dijelu slijepe ulice: visina prihoda nikada nije zadovoljavajuća.
Dom sa nizbrdicom iza: finansije se “tope”.
Dom u suterenu:nemaština.
Dom kojem je pozadina rijeka, ili neka druga voda: nemogućnost plaćanja računa.

6. Unutar doma
Greda iznad šporeta: problem sa finansijama. Greda iznad radnog stola: nedovoljno zarađivanje. Prljav frižider: neplaćeni dugovi. Prljava rerna: problem sa finansijama. Prljav šporet: zagarantovani finansijski problemi.
Poradite na energiji vašeg doma. Napravite ćup bogatstva. Aktivirajte prihode upotrebom novčanika i novčanica-aktivatora. Budite otvoreni za prijem. I vjerujte…

PROČITAJTE I OVO

Feng šui savjeti za više ljubavi: Ružičasta boja i kuhinja u krug donose ljubav, sreću i romantiku