Ove stvari napravite svako jutro i uživat ćete u ostatku dana

Kako biste dan započeli motivirani i energični, savjetujemo vam da u vašu jutarnju rutinu uvrstite sljedeće navike koji će vam promijeniti čitav dan na bolje. 

1. Nakon buđenja, tjelovježba 

Kako biste ubrzali metabolizam i podignuli dnevnu razinu energije, započnite dan kratkim treningom. Odaberite bilo koju vrstu treninga koja vama odgovara i prvih 30 minuta svaki dan vježbajte.

2. Doručkujte zdravo 

Umjesto peciva i ušećerenih pahuljica odaberite zdrav i nutritivno bogat doručak. Odlučite se za ono što vašem organizmu više odgovara; bila to kajgana, zobena kaša, smoothie ili neka druga zdrava opcija.

3. Isplanirajte dan i zapišite obaveze i ciljeve na papir

U svoj planer napišite sve što trebate napraviti taj dan, na kojim ciljevima ćete raditi, što trebate kupiti i slično. Tim potezom imat ćete sve ispred sebe bez stresiranja oko zaboravljanja neke od obaveza.

4. Pročitajte nekoliko stranica neke knjige

Čitati svakodnevno vrlo je važno za zdravlje i mentalni trening pa osim večernjeg, počnite primjenjivati i jutarnje čitanje. Uzmite neku zanimljivu i pozitivnu knjigu i pročitajte barem nekoliko stranica ili jedno poglavlje.

5. Ostavite mobitel po strani

Umjesto listanja društvenih mreža, držite se spomenute knjige. Fokusirajte se na važne stvari koje vas čekaju, a digitalni svijet ostavite za put do posla ili pauzu za ručak, prenosi Index.hr.

6. Pješačite

Izađite jednu ili dvije stranice ranije ili parkirajte auto nešto dalje od vašeg radnog mjesta. Prošetajte, dišite i promatrajte svijet oko sebe.