Ove stvari dolaze iz srca i nemojte ih nikada ignorisati!

Vaše srce povezano je sa nečim mnogo većim od vašeg tijela. To možete nazvati intuicijom, univerzumom, Bogom, duhom, vašom sviješću ili nečim sasvim različitim od nabrojanog. Kada ste na pravom putu, ono vam se obraća putem poruka, nagovještaja i znakova. Međutim, postoji stalna borba između razumnog uma i osjetljivog srca, a veoma je važno da na pravi način uskladite ono što se dešava između ta dva kako biste uvijek imali psihičko, emotivno i duhovno blagostanje.

  • Poštujte svoja osjećanja. Postavljajte sebi pitanja i obratite pažnju na prvi odgovor koji vam se pojavi u mislima. To je znak da vam se srce obraća. Gledajte i pažljivo posmatrajte fizičke simptome i dešavanja oko sebe. Kada je nečemu suđeno da se desi tada ne postoji pritisak ili blokada. Postoji tok radosti koji teče kroz vas sa “znanjem” koje je nemoguće objasniti. To “znanje” je vaše srce koje pjeva pjesmu sigurnosti. Obično su nas učili da pratimo srce do određene tačke, a da onda dopustimo mozgu da odlučuje. Problem s ovim konceptom je što će um analizirati i pretjerano razmišljati o onome za šta je srce već odlučilo da je ispravno. To se vi predomišljate.
  • Pratite svoju autentičnu istinu. Kada pratite svoje srce to vam pruža svrhu. Vaša autentična istina vaš je otisak u ovom svijetu. Svako od nas ima jedinstvenu, individualnu autentičnost. Kada pratite svoje snove i težnje, svijet se više otvara u vašu korist. Vi stvarate prostor iz kojeg crpite snagu. Pratiti svoje srce znači pratiti svoj istinski poziv. Vi ne možete pratiti ili ostvarivati svoje strasti polovično. Morate biti tome u potpunosti predani. Strast je vaša istina. Morate vjerovati svom srcu, a um će razabrati ono što je najbolje po vas. Usudite se da budete ono što jeste!
  • Otvorite svoj um beskrajnim mogućnostima. Nemojte se bojati da budete zbunjeni. To je mjesto na kojem se srce i um bore oko onoga što je ispravno. Priuštite sebi dar mašte i nemojte prihvatiti da je bilo šta nemoguće. Život je pun beskrajnih mogućnosti i srce će se uvijek pozabaviti njima, jer to donosi kvalitete djeteta u nama. Kao djeca, nismo tražili logiku u svemu. Vjerovali smo da je sve moguće. Tako treba i da nastavimo.
  • Budite hrabri. Slušanje srca znači i pronalaženje hrabrosti da se pređu mnogobrojne prepreke oko vas. Vaše srce zna šta je najbolje za vas. Ova ranjivost ponekad dolazi uz cijenu predrasuda i kritika. Neće svi razumjeti vaše odluke. Međutim, ako ste spremni da pratite ono što vam srce diktira, postići ćete osjećaj slobode koji će vam pomoći da nastavite dalje pod vašim uslovima. Ne dozvolite strahu da diktira put kojim ćete hodati. Hrabrost je jedna od najvrednijih osobina koje ljudi posjeduju. Kada slušate svoju intuiciju stići ćete na mjesta koja vas primoravaju da rastete i širite svoju svijest.

(minimagazin.info)