Ove osobine se muškarcima najviše sviđaju kod žena!

Svaki muškarac je različit te ga privlače i različite stvari kod žene. Štaviše, ono što on želi zavisi da li je u potrazi za djevojkom, suprugom ili nekim s kim bi izašao van u subotu veče. Imajući to u vidu, donosimo deset osobina koje muškarci traže kod žena.

Samopouzdanje

Muškarci žele da su njihove žene samopouzdane; neko ko bez straha ulazi u prostoriju punu ljudi i pravi kontakt očima je veoma atraktivno. Sa ženama koje su samopouzdane oko svog izgleda i sposobnosti lakše se družiti nego sa onima kojima je potrebna stalna afirmacija. Lijepo je i kada se žena može osloniti na muškarca i tražiti podršku s vremena na vrijeme, međutim, ako to stalno radite, muškarci će smatrati da ste pomalo dosadne.

Dobar smisao za humor

Niko ne voli da bude stalno sa nekim ko je naporan i uvijek ozbiljan. Muškarci žele ženu koja se smije njihovim šalama, koja i sama zna da se šali i uživa u smijehu. Oni ne žele nekoga ko je pesimističan i stalno ima negativno mišljenje o svemu te ne zna da uživa. Djevojke koje su vesele i pozitivne više se sviđaju muškarcima.

Dotjeranost

Nema sumnje da je izgled važan, jer je to ono što muškarce, na početku, i privlači kod žena. Muškarci vole ženstvene djevojke, a to vjerovatno ima veze i sa tim što se oni pored njih osjećaju muževnije. Većina momaka voli djevojke sa lijepom kosom, ali tu je manje riječ o frizuri koliko o dotjeranosti kose. Niko ne želi djevojku koja ne održava ličnu higijenu. Na kraju, zar i ti sama ne želiš da izgledaš što bolje?

Nezavisnost

Nezavisnost je privlačna osobina za većinu muškaraca – njima se sviđaju žene koje imaju svoj život. Iako muškarcima prija ženska pažnja, one žene čiji se život vrti isključivo oko njihovih muškaraca će biti nametljive. Momcima je potrebna pažnja i briga, ali u isto vrijeme im je potreban i prostor samo za njih. Ipak, muškarac je taj koji obezbjeđuje sredstva i potrebno mu je da žena, u izvjesnoj mjeri, zavisi od njega, da ga podsjeti da je i on potreban. Ipak, to ne znači da trebaš biti sponzoruša!

Razumijevanje

Muškarci žele djevojku koja ih razumije, nekoga ko nije zanovijetalo. Ona treba da prihvati momka onakvim kakav jeste i da bude spremna da napravi manje korekcije. Osim toga, iako se suprotnosti možda i privlače, muškarac želi da žena poštuje njegova uvjerenja, a poželjno je i da joj se sviđaju iste ili slične stvari kao i njemu. Djevojka koja stalno, bez razloga, nešto zamjera je odbojna. Momci traže ženu koja će ih podržavai i cijeniti.

Iskrenost i lojalnost

Naravno da muškarac želi ženu koja neće lagati i koja će mu biti lojalna. On mora imati garancije da ona neće, čim on napusti prostoriju, flertovati sa njegovim prijateljem. Dakle, očigledne osobine koje muškarci traže kod žena su vjernost i pouzdanost. Oni žele nekoga ko će biti na njihovoj strani bez obzira na sve.

Zrelost

Dječiji govor može biti sladak s vremena na vrijeme, ali muškarcima se uglavnom sviđaju žene koje se ponašaju zrelo i u skladu sa svojim godinama. Žena bi trebala da bude u stanju da vodi normalan razgovor, u kojem se ne spominju odjeća i šminka. Ona treba biti zanimljiva i ne previše glasna. Takođe, djevojke koje previše piju nisu privlačne, a posebno muškarcima koji se iz pristojnosti suzdržavaju od alkohola.

Opuštenost

Momci traže opuštene djevojke – napete osobe im se baš i ne sviđaju. “Djevojka iz komšiluka” je najomiljenija, kada žele da imaju ozbiljnu vezu. Djevojka koju mogu dovesti kući i upoznati sa roditeljima i djevojka sa kojom mogu provoditi kvalitetno vrijeme i zabaviti se. Muškarcima se sviđaju djevojke koje se znaju opustiti, one koje nisu u stalnom strahu da će im se šminka razmazati, one koje znaju šta su ležernost i uživanje.

Brižnost

Muškarcima se definitivno sviđaju žene kojima je stalo do njih i koje će napraviti male napore da im pokažu svoju zabrinutost. Mali gestovi, kao što su kuhanje za njega, peglanje košulje, pitanje da li je ručao i brzinski poljubac kada se on osjeća loše su veoma cijenjeni. Muškarci se osjećaju dobro kada znaju da njihova djevojka obraća pažnju na njih, primjećujući male stvari. Ipak, oni vole i da imaju prostora samo za sebe pa bi se žene trebale suzdržavati od pretrjerivanja.

Podrška

Muškarci traže žene koje će im biti podrška, posebno kada su zainteresovani za dugoročnu vezu. Za momka u dvadesetim, koji se još uvijek bori s karijerom, podrška njegove djevojke mu je veoma važna. Njemu je potreban neko ko će ga saslušati, bez ismijavanja ili omalovažavanja . Neko ko će mu dati objektivan savjet i u čijem će društvu izgledati dobro pred drugima.

(minimagazin.info)