Ove neobične stvari dozivaju sreću i obilje u dom: slika duge, vodopada, jabuka, morska so…

Feng šui majstori savjetuju da spremanje stana uvijek započinjete s lijeve prema desnoj strain. Evo koje stvari treba imati za sreću u domu… Jabuke držite na tanjiru ako želite nova prijateljstva.

Prvo, bilo bi dobro generalno očistiti i spremiti kuću ili stan. Ali kako, osim čistoće i urednosti, izvući i maksimum dobrih energetskih vibracija? Evo par zanimljivih detalja koji vam mogu pomoći…

Prvi savjet je da radove uvijek započinjete od lijeve strane ka desnoj.

Pretrpan prostor stvara probleme u komunikaciji i proizvodi loše energetske vibracije, ali ni previše prazan nije dobar. Uvijek treba prostor harmonizovati, jer vaš dom ste vi. Ako imate osjećaj da vas prostor “tjera”, to znači da ga morate oplemeniti, razveseliti postavljanjem detalja koji pozivaju na boravak. Prostor treba da probudi želju u nama da se vratimo u njega.

Previše zemljanih boja u centru doma, vraćaju na prošle događaje i stalno se priča o prošlosti.

U stanu držite svjetiljke od soli, odlične su himalajske lampe i svijećnjaci.

Držite u kući kamen sodalit za pravilnu orijentaciju i produktivan ciklus.

Himalajska so se koristi kod glavobolje i migrene, jača koncentraciju, potiče kvalitetne odnose. So se drži u posudi na podu, a možete je i prosuti u uglove prostorije.

Krupna morska so skuplja negativnu energiju. Može se držati u stambenom ili radnom prostoru. U staklenu teglu ili posudu stavite krupnu morsku so i vodu. Ostavite da stoji.

Gong i zvončiće za vjetar držite pored ulaznih vrata. Pomoću njih aktiviraćete nebeske zvukove.

Jabuke držite na tanjiru ako želite nova prijateljstva.

Simbol ili sliku zmaja feng šui smatra za gospodara istoka kuće. Pomaže za prilike u karijeri, ali ne bi trebao biti u spavaćoj sobi.

Stakleni zidovi i uopše velike staklene površine, povezuju sa prirodom i eksterijerom, ali tu je potreban veliki oprez. Previše stakla izaziva umor.

Slika starog čovjeka privlači dugovječnost.

Slika vodopada priziva uspješnu karijeru.

Slike s vatrenim bojama pomažu da se podstiče ugled.

Slike mladog, zelenog drveta pomažu da se stvori obilje.

Slika feniksa pomaže da se stvori široki put u životu.

Bilo bi odlično u domu imati i sliku duge. Ona uvijek usrećuje ljude i njenih sedam predivnih boja znače čaroliju, novi, ljepši život. (aura.ba)