Ove namirnice smanjuju vaš seksualni apetit

Neka pića i namirnice nisu dobri za libido. Pržena hrana, alkohol, nekvalitetno meso sadrže u sebi sastojke koje mogu negativno utjecati na vaš seksualni nagon.

Man trying to sleep with a pillow over his head

Koautori ‘Sedam ključnih načina za doživotnu seksualnu vitalnost’ Brian i Maria Clement ukazali su na hranu i pića koja smanjuju seksualnu želju.

Sojino mlijeko
Jedenje i pijenje soje zasigurno da ima zdravstvenih prednosti. Međutim, soja sadrži biljni estrogen koji može poremetiti vaš seksualni nagon. Ako niste alergični na mlijeko i jednostavno volite sojino mlijeko, pomiješajte ga s kravljim mlijekom kako biste uravnotežili odnosno ublažili intenzitet.

Pržena hrana
Pomfrit, čips, piletina, često sadrže masti, koje se vežu sa šećerom u krvi, radi vas letargičnim. Kada nemate energije, teže je biti zainteresiran za trening u krevetu.

Sladoled i sir
Previše mlijeka može vas učiniti tromim i i napuhnuti vas . Pokušajte ograničiti mlijeko na tri obroka tjedno. A rezultati bi trebali biti vidljivi brzo.

Alkohol
Previše alkohola smanjuje libido. Osjećate li da vam seksualni nagon opada, smanjite alkohol. Osim što manje pijete, između alkoholnih napitaka popijte čašu vode tako da vam tijelo ne postane dehidrirano.

Hamburgeri i hot dogovi
Nekvalitetno meso, koje obično završi u hamburgeru i hrenovkama, sadrži goleme količine kemijskih dodataka koji stvaraju hormonalnu neravnotežu u vašem tijelu. Zato bolje jedite kvalitetne komade mesa, po mogućnosti organske proizvodnje. Meso, baš poput i mlijeka konzumirajte tri puta tjedno.

Kolači i drugi slatkiši
Tu i tamo pojesti nešto slatko sasvim je u redu. Međutim ako vam je libido slabiji nego inače, pretjerivanje u slatkicama nije najbolje rješenje. Previše šećera u ishrani može povećati razinu glukoze u krvi, što na kraju može negativno utjecati na vaš seksualni nagon.