Ove greške u šminkanju vam smanjuju oči

Pokušavate da vaše oči vizuelno izgledaju veće, ali ste ipak nekako uspjele da ih “smanjite”. Nenamjerno, naravno. Samo ste malo pretjerale sa određenim kozmetičkim proizvodima i prekasno ste napravile korak unazad da biste mogle vidjeti konačni rezultat.

Mislile ste da će vam ajlajner pomoći da stvorite iluziju većih i krupnijih očiju, ali se na kraju ispostavilo da ste postigle upravo suprotno od očekivanog. To je samo jedna greška koju pravite, a ako vam je cilj da vaše oči izgledaju veće i krupnije, izbjegavajte i sljedeće greške.

Koristite crni ajlajner na vodenoj liniji

Da li zbog ajlajnera oči izgledaju manje? I da i ne. Ako koristite crni ajlajner na vodenoj liniji (unutrašnji obod oka) onda će oči izgledati manje. Umjesto crnog ajlajnera, na vodenu liniju nanosite bijeli ili nude. Svijetla nijansa će otvoriti oči, a usljed čega će one vizuelno izgledati veće i krupnije. A crni ajlajner nanosite samo na spoljašnju liniju trepavica.

Previše umjetnih trepavica

Ovo se čini gotovo nemogućim, zar ne? Međutim, ako koristite umjetne trepavice i ako pretjerate, osim što možete izgledati prilično komično, učinićete i da vaše oči izgledaju zatvorenije i manje.

Imate rijetke trepavice i ne koristite maskaru

Nažalost, nismo svi blagosloveni prirodno gustim trepavicama. Ukoliko su vaše prorijeđene ili kratke, greška koju možda pravite jeste da izbjegavate korištenje maskare za volumen. Samo par slojeva ovog “magičnog” proizvoda učiniće da vaše oči izgledaju mnogo veće.

Ne uvijate trepavice

Radnja koja može učiniti da vaše oči izgledaju mnogo otvorenije i veće je uvijanje trepavica. Prije nanošenja maskare, uvijek se dohvatite dobrog starog uvijača kako bi trepavice izgledale što bolje, a vaše oči što veće.

Izbjegavate korištenje korektora

Nedostatak sna i alergije mogu uzeti danak na vašim očima, tačnije ispod njih. Tamni kolutovi mogu učiniti da vaše oči izgledaju manje. A, srećom, rješenje za to sasvim je jednostavno – korektor vam može pomoći da posvijetlite tamne kolutove, a što će cijelom licu pružiti svježiji izgled te će učiniti da i vaše oči izgledaju veće.