Ove 4 stvari nikada ne trebate tajiti vašem partneru!

Ponekad, tajne u vezi mogu biti zabavne (rođendanska zabava iznenađenja ili putovanje). Međutim, određene stvari koje se taje mogu prouzrokovati dugotrajnu štetu. U slijedeće četiri oblasti, iskrenost je jedina politka.

  • Vaši snovi. Ponekad potezanje određenih tema može biti teško (djeca, želja za promjenom mjesta stanovanja, želja za promjenom karijere i slično). Međutim, jedini način da biste potencijalno i ostvarili većinu svojih snova jeste da ih podijelite sa partnerom (bar onih koji su usko povezani sa vašim zajedničkim životom). Nemojte ćutati o svojim snovima samo zato što mislite da partner neće biti na istoj talasnoj dužini. Prezentujte ih partneru i vidite šta će se desiti.
  • Vaša finansijska situacija. Nemojte nikada praviti velike (ili bilo kakve druge) investicije, a da se prije toga ne posavjetujete sa partnerom. Kada je riječ o novcu, tada ne bi trebalo biti nikakvih tajni.
  • Glavni problemi. Bez obzira da li je problem na poslu, sa članovima vaše porodice ili zdravlju, uvijek se okrenite vašem partneru. On je tu za vas, u dobru i zlu. Kada trebate da podijelite nešto što vam teško pada, zatražite od partnera da vam da vremena i prostora. On bi uvijek trebao imati razumijevanja za vas. Na kraju, ako s njim ne možete podijeliti najteže probleme, s kim onda možete?
  • Šta vas uzbuđuje. Budite iskreni oko toga šta očekujete i trebate u spavaćoj sobi – ali nikada kada ste već u njoj! Počnite tako što ćete partneru reći par stvari koje volite. I neka to bude u neko “ležerno” vrijeme (dok gledate TV, recimo). On će imati dovoljno vremena da razmisli i da uzme u obzir vaše želje. Prilično veliki broj žena ne dobija ono što želi, ali se pretvaraju da su zadovoljne. Vjerujte, zaista nije vrijedno.