Ovako pripremljen krompir će vam se topiti u ustima!

Sastojci:

 

  • 1 i pol kg krompira
  • pola litre vrhnja za kuhanje
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica praha supe od gljiva
  • nešto bibera, vegete i peršunova lista
  • po želji sira po svemu

Priprema:

1. Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2. Prah supe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3. Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4. Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5. Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6. Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.

Posluživanje:
Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti za ovakva jela. Kod vegete oprezno zbog soli u supi i slanosti sira.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!