Ovako nešto niste probali: PLJESKAVICE U PIRE KROMPIRU (RECEPT)

Priprema jeste drugačija, ali nije pretjerano teška. Ispratite jednostavne korake pripreme i uživajte u fantastičnom ručku.

Sastojci za krompir: 2 kg krompira, so, biber, 2 jajeta
Za pljeskavice: 300 g mljevenog mesa, 1 crni luk, 1 čehna bijelog luka, 50 g tvrdog sira, 1 jaje, 50 g mocarele

Priprema:
Skuhajte krompir, posolite ga, pobiberite i dodajte jaja. Zatim sve to lijepo ispasirajte, stavite na pek papir, preklopite drugim pek papirom, a zatim razvucite oklagijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. Za to vrijeme isjeckajte bijeli i crni luk i propržite ga, pa dodajte mljeveno meso.

Sve sjedinite, a kada se bude ispržilo, vadite loptice i stavljajte na pek papir i onda pritisnite tepsijom ili vatrostalnom činijom i uz pomoć noža oblikujte kvadrat. Na jedan kvadrat stavite parče sira, pa ga preklopite drugim kvadratom. Ispecite, a nakon toga sklonite jedan pek papir sa krompira i stavite dvije napravljene pljeskavice na jednu ivicu.

Okolo premažite umućenim jajetom i pospite rendanom mocarelom, a zatim pecite u rerni, koju ste prethodno zagrijali, na 180 stepeni oko 20 minuta.